Copiii tai se cearta intruna? Iata 6 trucuri ca sa ii impaci rapid!

Publicat pe 25.09.2013 la 17:05 Actualizat pe 25.09.2013 la 17:40

Ai vrut sa mai faci un copil pentru ca cel mare sa aiba cu cine sa se joace. Insa in timp, ai observat ca lucrurile stau exact invers. Copiii tai se necajesc, se dusmanesc si nu suporta sa stea unul in preajma celuilalt. Cel mare simte ca nu ii mai acorzi aceeasi atentie iar cel mic trage ponoasele invidiei sale.

1. Asigura-te ca fiecare isi stie locul in casa. Cel mare trebuie sa inteleaga ca nu a fost inlocuit de noul venit, in timp ce mezinul trebuie sa stie ca nu se afla la mila fratelui sau.

2. Stabileste clar regulile casei. Pune la vedere o lista cu acestea, pe care cei mici sa o respecte fidel. in timp, acele norme de conduita vor fi percepute ca un lucru normal, si nu impus.

3. Tine cont de consecinte, dar da-le o nota pozitiva. Atunci cand unul dintre ei il raneste pe celalalt, cearta-l dar obliga-l si sa isi impace fratiorul cu un gest frumos.

4. Organizeaza "sedinte" de familie. Stabileste un moment in zi si in saptamana cand toata familia, cu mic cu mare, se strange in sufragerie, in jurul mesei. Fa din aceste intalniri ceva fun, avand grija sa ai in apropiere gustari delicioase, jocuri de societate sau un film/animatie bun/a de urmarit. Asa, poti sa-ti aduci copiii la un numitor comun.

5. Da-le timp si spatiu

Multi copii sunt independenti din fire. Incurajeaza aceasta trasatura micutilor tai, nu le-o reprima! Stabileste o ora din zi cand au voie sa isi petreaca timp departe de voi si de frate, in propria camera, cu jucariile preferate, exact ca la scoala.

6. Aranjeaza propriul teambuilding

Asa cum noii angajati ajung sa se cunoasca mai bine intr-un teambuilding, asa pot si copiii tai sa se imprieteneasca facand ceva impreuna. Incepe cu 20 de minute de gatit (mai bine zis, asistat mama la bucatarie), apoi de colorat sau rezolvat un puzzle pana la o excursie cu cortul la padure.

foto: hepta.ro

În articolul

Copiii tai se cearta intruna? Iata 6 trucuri ca sa ii impaci rapid!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x