Sfaturi pentru tatici: la ce sa te astepti in sala de nasteri

Publicat pe 20.03.2011 la 20:47

Tocmai ai terminat un curs prenatal de 10 saptamani. Ai invatat totul despre nasterea copilului: travaliul inainte de termen, pozitiile pentru a impinge, dar si interventia chirurgicala de la A la Z. Dar esti sigur ca te-ai pregatit pentru orice scenariu din sala de nasteri?

1. Fii pregatit pentru un travaliu indelungat!

Nimeni nu te avertizeaza, dar in mod normal, travaliul pentru femeile care nasc prima oara dureaza intre 15 si 16 ore. Asa ca tu si sotia ta v-ati putea petrece timpul impreuna, citind pliante din spital despre nastere si bebelusi, sau ati putea sa faceti alte lucruri distractive, precum jocul de carti sau citirea revistelor. Veti fi uimiti sa aflati cat de mult va va ajuta un joc de rummy.

2. Fii prezent!

Iti amintesti juramantul pe care l-ai facut la nunta, in care ai promis sa fii alaturi de sotia ta si la bine si la rau? Acum e momentul sa il onorezi. Ii mai poti alina travaliul sotiei tale, fiind prezent fizic si emotional alaturi de ea.

3. Pastreaza remarcile pentru tine!

Poate ca esti cel mai comic tip din lume, dar sotia ta nu se va amuza la glumele tale. Nu in momentul in care ea va fi ocupata cu impingerea unui bebelus de dimensiunea unei mingi de bowling, printr-un spatiu de marimea unei mingi de golf.

4. Nu te simti ofensat de insultele ei!

Sarcina poate scoate la iveala ce este mai bun intr-o femeie, dar nasterea aduce cu sine tot ceea ce este mai rau. Ai toate sansele ca sotia ta sa tipe la tine, sa te invinovateasca pentru ca ai lasat-o insarcinata si chiar sa ii para rau pentru ziua in care v-ati cunoscut. Este important sa intelegi ca in acele momente, sotia ta este sub o presiune psihica si emotionala deosebita si ca vorbele ei nu reflecta realitatea.

5. Aminteste-ti sa respiri!

Nu este iesit din comun ca un barbat sa lesine in sala de operatii. Nu este iesit din comun nici ca doctorii si asistentele sa il lase pe acesta intins pe podea, in timp ce ii dedica viitoarei mamici toata atentia lor. Din fericire, poti sa iti iei precautii pentru a fi sigur ca ramai in picioare. Aminteste-ti sa respiri, incearca sa te relaxezi, ia o mica gustare la fiecare doua sau trei ore si bea multa apa.

Citeste si a1.ro!

FOTO: zawaj.com

În articolul

Sfaturi pentru tatici: la ce sa te astepti in sala de nasteri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x