Sfaturi pentru un somn odihnitor in timpul sarcinii

Publicat pe 20.03.2011 la 20:41

Probabil ai fost avertizata in legatura cu lipsa de somn careia va trebui sa ii faci fata dupa ce se naste cel mic. Stiai insa ca aceasta problema apare chiar din timpul sarcinii? Afla care sunt motivele pentru care vei dormi mai prost si cum poti schimba acest lucru.

1. Probleme digestive

Pentru inceput, perioada de sarcina iti afecteaza sistemul digestiv in sensul ca il incetineste astfel incat organismul sa absoarba cat mai multi nutrienti din mancare. Nu duce doar la constipatie si gaze, ci si la un reflux de acid ce te poate impiedica sa fii linistita cand dormi intinsa. Cel mai bine este sa ceri medicului ceva indicat pentru astfel de probleme pentru a te ajuta sa te odihnesti.

2. Pozitia de somn

Un alt impediment este gasirea unei pozitii confortabile. Pe masura ce burta creste, a dormi cu fata in jos devine imposibil, iar pe spate nu este recomandat. Este indicat sa dormi pe partea stanga (ajuta la circulatia de nutrienti spre placenta). Pentru a dormi mai bine poti sa iti pui o pernuta sub burta sau poti cumpara una speciala pentru sarcina.

3. Dureri de picioare

Uneori te vei trezi in toiul noptii cu dureri musculare destul de ascutite in picioare. Daca apar frecvent, vorbeste cu medicul, dar in mod normal ar trebui sa te simti mai bine cu putin streching si masaj.

4. Urinare frecventa

A te trezi in mijlocul noptii pentru a merge la baie devine o rutina in ultimele luni de sarcina. Pe masura ce creste, copilul apasa pe vezica ta urinara, iar pe timpul noptii iti va fi mai greu sa te odihnesti suficient. Poti insa sa te asiguri ca mergi la baie mereu inainte de culcare si ca lasi lumina pe hol aprinsa pentru a-ti fi mai usor sa faci drumul fara sa te lovesti din neatentie in intuneric.

5. Petrecerea din burta

Nu doar ca va incepe sa dea din maini si picioare, dar va si sughita destul de des. Poti incerca sa asculti muzica linistita ce poate ajuta si copilul sa se linisteasca sau sa citesti ceva inainte de culcare pentru a-ti fi mai somn.

Citeste si a1.ro!

Foto: sheknows.com

În articolul

Sfaturi pentru un somn odihnitor in timpul sarcinii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x