Top 9 beneficii ale casatoriei

Publicat pe 16.05.2013 la 09:32 Actualizat pe 16.05.2013 la 18:41

Casatoria este una dintre cele mai mari institutii ale tuturor timpurilor. Sunt multi oameni in lume care nu cred in acest concept si considera ca acest lucru conduce la foarte multa presiune si la foarte multe asteptari. Oricum, aceia care sunt casatoriti si au experimentat acest lucru spun ca este punctul central ce are o multime de beneficii:

Ai un prieten pe viata

Cand te casatoresti, ai pe cineva care are grija de tine tot timpul, pe cineva care sa iti asculte necazurile, un umar pe care sa iti pui capul si vei avea intotdeauna pe cineva cu care sa sarbatoresti victoriile.

Cu alte cuvinte, va fi intotdeauna cineva acolo, pentru tine, pe care trebuie doar sa-l suni daca ai nevoie, care va stii permanent ceea ce se petrece cu tine si in viata ta.

Nu mai exista stresul banilor

Stresul financiar incepe sa se relaxeze, caci majoritatea cheltuielilor se impart. Incepand de la chirire, intretinere, mobila, mancare, orice cheltuiala va mai avea un contributor. Si din moment ce vor exista veniturile a doi oameni, calitatea vietii se va ridica.

Vei avea o familie mai mare

Odata casatorit, vei avea mai multi oameni noi in jurul tau –surori, frati, socrii, nepoti si nepoate, deci o multime de oameni cu care poti imparti bucuriile si cu care poti sarbatorii aniversarile.

Vei fi mai disciplinat

Crezi sau nu, casatoria are capacitatea de a disciplina oamenii in mai multe feluri. Vei incepe automat sa cunosti ceea ce-i place si ceea ce nu-i place partenerului tau, vei stii care granite pot fi trecute si care nu. Plus, din moment ce ai responsabilitatea unui partener sau chiar a copiilor, vei devein mai constient de deciziile tale si vei incerca sa ai o viata disciplinata care sa aduca fericire in jurul tau. Practic nu te vei mai comporta haotic, caci deciziile luate il va afecta si pe celalalt nu numai pe tine.

Vei trai mai mult

S-a dovedit, din punct de vedere medical, ca cei casatoriti traiesc mai mult decat cei singuri. Si daca privesti mai indeaproape, acest lucru este adevarat, caci sanatatea mental si fizica a partenerilor se imbunatateste odata ce intervine casatoria, iar durata de viata este mai mare.

Binecuvantarea copiilor

Casatoria, este o institutie care, aduce cu ea o multime de relatii – una dintre acestea este relatia cu copiii. Cresterea copiilor devine mai usoara in momentul in care ai un partener. Nu numai din punct de vedere financiar ci si din punct de vedere al managerierii timpului – responsabilitatea se imparte la doi.

O viata sexuala sanatoasa

Odata casatorit ai un partener pe viata pentru sex. In acest fel, placerile tale pot fi satisfacute, ori de cate ori doresti. Mai mult, ai sanse scayute de a contacta diferite boli.

Scade consumul de substante nocive

Studiile au aratat ca odata casatoriti, oamenii au consumat mai putin alcool, droguri sau tigari. Daca privesti mai indeaproape, iti vei da seama cand anume sunt oamenii fericiti.

Sunt foarte multe cazuri in care unul dintre parteneri s-a lasat de fumat caci celuilalt nu-i placea acest lucru.

O viata fericita

Cu o minte fericita, un partener alaturi, stres financiar redus si o multime de relatii, te vei concentra mult mai bine la munca, vei fi mai eficient si fericit. Cand viata personala este implinita, totul merge bine, de la sanatate la finante.

Deci pentru toti cei care se intreaba ce anume aduce casatoria, exista cateva raspunsuri. Priveste in jurul tau si uita-te la toti cei care sunt sanatosi, fericiti si vei stii cat de important este acest pas.

În articolul

Top 9 beneficii ale casatoriei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x