Cât de mult ar trebui să iei în GREUTATE în timpul SARCINII!

Publicat pe 11.11.2014 la 15:56 Actualizat pe 11.11.2014 la 16:55

Orice viitoare mămică își pune această problemă, fizicul de după naștere fiind important pentru multe femei. Hayden Panettier, o actriță cunoscută din serialul Heroes, este bucuroasă că va aduce pe lume un bebeluș, însă pare puțin îngrijorată de faptul că a luat în greutate aproape 20 de kilograme până acum

hepta

Orice viitoare mămică își pune această problemă, fizicul de după naștere fiind important pentru multe femei. Hayden Panettier, o actriță cunoscută din serialul Heroes, este bucuroasă că va aduce pe lume un bebeluș, însă pare puțin îngrijorată de faptul că a luat în greutate aproape 20 de kilograme până acum.

Totuși, cât de dificil este pentru o gravidă să suporte o asemenea greutate pe trup: Medicii recomandă ca în timpul sarcinii mămicile să ia în greutate cam 10-15 kilograme. Există însă o diferență între femeile care erau slabe înainte de sarcină și cele care erau mai voluptoase.

Astfel, cele care nu aveau kilograme extra ar trebui să ia în greutate, iar cele care dispun de "resurse" să nu se îngrașe prea mult. Motivul este simplu. Bebelușul va avea nevoie de substanțe nutritive iar femeile cu un aspect atletic nu au grăsime și elemente nutritive suficiente stocate în plus.

Copilul se va dezvolta normal, luând de la mamă tot ce are nevoie. Va extrage glicogen din ficat și mușchii mamei, și de calciu din oase, fapt pentru care mama se poate îmbolnăvi.

Totuși, medicii le sfătuiesc pe viitoarele mame să nu se streseze de kilogramele din timpul sarcinii atât timp cât sunt în valorile normale.

În articolul

Cât de mult ar trebui să iei în GREUTATE în timpul SARCINII!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x