A făcut pariu cu părinții că dacă va face un milion de dolari înainte de 18 ani, nu-l vor obliga să meargă la facultate! Și a câștigat!

Publicat pe 03.07.2017 la 14:52 Actualizat pe 03.07.2017 la 16:05

Povestea tanarului care a facut primul milion de dolari inainte de 18 ani a facut inconjurul lumii!

La 15 ani, Erik Finman a făcut un pariu cu părinții săi: dacă va ajunge milionar înainte de vârsta majoratului, nu va fi forțat la Universitate.

Ce credeți că a făcut tânărul? Ei bine, după ce a creat propriul Imperiu online, este considerat a fi unul dintre cei mai inteligenți tineri din lume.

Finman le-a spus părinților, Paul și Lorna, că vrea să abandoneze liceul din cauza comportamentului abuziv și jignitor al profesorilor la adresa elevilor. Adesea, lui și colegilor li se reproșa că nu vor ajunge mai sus de lucrători la fast-food din cauza ”incapacităților intelectuale”.

Tânărul, determinat să demonstreze contrariul, a decis să-și schimbe viața punând bazele propriei afaceri menite să ocolească sistemul educațional convențional.

Însă pentru a înțelege despre ce este vorba, trebuie să ne întoarcem în anul 2012, atunci bunica i-a dăruit un plic cu 1000 de dolari, cu ocazia zilei lui de naștere. La vârsta de 12 ani, tânărul nu a cheltuit banii, așa cum probabil orice copil ar face-o, și a preferat să-i investească într-o monedă digitală numită ”bitcoin”.

După doi ani, acea mie a devenit 100 000 de dolari, suficient ca mai apoi el să-și creeze o aplicație digitală în domeniul educațional care avea să-i satisfacă totodată frustrările legate de... modul tradițional de școlarizare.

Astfel că, filosofia sa este că poți învăța orice, oricând și din orice loc. Metoda este foarte simplă: accesezi pagina, te înregistrezi și îți alegi dacă vrei să fii profesor sau elev. Nu există limite legate de vârstă sau de profesie, în ideea de a preda exact la ceea ce ești bun, indiferent de domeniu. Totul e online, așadar, nu trebuie să fii într-o sală de clasă.

Cu toate acestea, averea sa este măsurată tot în moneda virtuală bitcoin, o monedă al cărei viitor este incert deoarece, deocamdată, nu este susținută de vreun guvern sau bancă centrală. Moneda bitcoin permite utilizatorilor să o schimbe pe bunuri şi servicii.

În articolul

A făcut pariu cu părinții că dacă va face un milion de dolari înainte de 18 ani, nu-l vor obliga să meargă la facultate! Și a câștigat!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x