Anchorage, orasul invadat de tumori canceroase

Publicat pe 18.09.2010 la 19:15 Actualizat pe 19.09.2010 la 00:45

Orase intregi infestate de cancer

Cum ai reactiona daca ai afla ca boala incurabila pe care o are copilul tau a luat proportii - acum s-a raspandit si in vecini si afecteaza si ceilalti copii? Ce ai spune daca ai sti cu siguranta ca nu este vorba despre o afectiune contagioasa? Dr Oz prezinta cazul socant al unei comunitati napadite de cancer - Anchorage, Palm Beach. Urmariti o poveste incredibila.

Anchorage, Palm Beach, un orasel ce gazduieste 40.000 de locuitori. Case despartite de canale de apa si legate intre ele de drumuri nepavate, acoperite de pietris ; o zona aparent linistita dar care ascundea o teribila realitate. Incepand cu anul 1994, nu mai putin de 12 cazuri de copii cu tumori pe creier au fost inregistrate! Parintii au cautat disperati o explicatie, apeland la Ministerul Sanatatii pentru a se initia o investigatie in acest sens.

Greg si Jennifer, parintii care au hotarat sa ia problema in propriile maini

Pana la rezultatul oficial, Jennifer si Greg au inceput sa stranga date separat ; cei doi s-au hotarat sa mearga pana in panzele albe pentru a afla adevarul dupa ce doctorii au descoperit ca fiul lor de 5 ani avea o tumora pe creier. Dupa ce baietelul si-a revenit, cuplul a mai aflat de inca doua cazuri identice, de data aceasta victimele fiind un elev de clasa a IV-a si o liceana. Ceva nu era in regula.

Problema de interes national, datorita unui jurnalist

Pana la sfarsitul lui 2008, inca patru cazuri de copii diagnosticati cu cancer au iesit la iveala. Situatia scapase de sub control. Mai devreme sau mai tarziu, aceasta "anormalitate" trebuia sa iasa la suprafata; Tim Malloy, jurnalist de investigatie,a strans informatii si a scris primul articol despre acest cosmar, pe atunci fiind vorba doar de trei familii. "A doua zi, au urmat telefoane, mailuri. [Aceasta situatie a ajuns de interes national] pentru ca mamele au stiut sa apese pe butoanele potrivite", povesteste acesta.

"Ne-au intors spatele, pentru ca adevarul incomoda afacerile"

Jennifer declara ca reactia vecinilor a fost una neasteptata; daca unii i-au sprijinit de la bun inceput, altii, buni prieteni chiar, le-au intors spatele si i-au judecat. De ce? Publicitatea negativa nu ajuta sectorul imobiliar, unul de importanta in acea zona, iar cei care nu aveau copii se simteau detasati de intreaga chestiune.

Ce defineste o zona cancerigena

Ce implica aceasta epidemie pentru locuitorii din zonele amintite?

Multi s-ar muta penttru a-si feri copii de aceasta boala, altii ar lupta pentru a curata zona de cancer. Greg si sotia sa sunt inca indecisi: mai au doi copii pe care nu ii pot supune acestui risc; pe de alta parte, nimeni nu poate garanta ca se va afla cauza acestor incidente si lucrurile vor inceta. Intre timp, Anchorage ramane un oras blestemat.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Anchorage, orasul invadat de tumori canceroase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x