Cauza decesului lui Leonard Cohen a fost făcută PUBLICĂ. Moartea lui a fost ”subită și neaşteptată”

Publicat pe 17.11.2016 la 12:08 Actualizat pe 17.11.2016 la 12:23

Cauza mortii artistului Leonard Cohen a fost facuta publica.

hepta.ro

La câteva zile de la decesul artistului Leonard Cohen, a ieșit la iveală motivul morții lui.

Cântăreţul, compozitorul şi poetul canadian Leonard Cohen a murit în somn, după ce căzuse în timpul nopţii în reşedinţa sa din Los Angeles, a anunţat managerul artistului, citat de BBC.

Moartea artistului canadian, la vârsta de 82 de ani, a fost ”subită, neaşteptată şi liniştită”, a precizat într-un comunicat Robert B. Kory, managerul cântăreţului.

Familia lui Leonard Cohen nu precizase cauza decesului atunci când moartea artistului a fost anunţată în presa internaţională, săptămâna trecută.

Potrivit managerului său, Leonard Cohen a murit pe 7 noiembrie - cu trei zile înainte ca anunţul despre decesul starului să fie făcut public. Leonard Cohen a fost înmormântat în Montréal, pe 10 noiembrie.

În prezenţa doar a rudelor apropiate şi a câtorva prieteni de-o viaţă care au fost prezenţi la ceremonia funerară, trupul lui a fost aşezat în pământ într-un sicriu din lemn de pin, lipsit de decoraţiuni, lângă mama şi tatăl lui”, a precizat Adam Cohen, fiul artistului.

Reprezentanţii artistului au dezvăluit că vor să organizeze şi o ceremonie publică în memoria lui Leonard Cohen la Los Angeles.

Leonard Cohen, care nu a fost căsătorit niciodată, a avut doi copii - Adam şi Lorca - cu fosta lui parteneră de viaţă, Suzanne Elrod. În 1995, s-a retras din muzică şi a devenit călugăr budist, însă a revenit în industria muzicală cu albumul ”Ten New Songs”, înregistrat în colaborare cu Sharon Robinson, în 2001.

În ciuda vârstei înaintate, artistul canadian a continuat să lucreze şi după ce depăşise cu mult 70 de ani şi a susţinut un număr impresionant de 387 de concerte între 2008 şi 2013.

Leonard Cohen a susţinut trei concerte în România, cel mai recent dintre aceste show-uri având loc în septembrie 2012, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Bucureştiul a fost singurul oraş din Europa de Est ce a fost inclus în turneul din 2012 al artistului, intitulat ”Old Ideas”.

Apoi, Leonardo Cohen s-a retras din nou din activitatea muzicală, pentru a reveni însă încă o dată, cu un nou album de studio, ultimul, în 2016.

Muzicianul şi-a lansat cel de-al 14-lea album, ”You Want It Darker”, în luna octombrie a acestui an.

Leonard Norman Cohen, născut pe 21 septembrie 1934 la Montréal, este cântăreţ, poet şi romancier. Primul său volum de poezii a apărut la Montréal în 1956, iar romanul lui de debut a fost publicat în 1963.

în 2011 cu premiul Prinţul de Asturia pentru Literatură, una dintre cele mai prestigioase distincţii culturale spaniole.

În articolul

Cauza decesului lui Leonard Cohen a fost făcută PUBLICĂ. Moartea lui a fost ”subită și neaşteptată”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 14:37
Bia Arantes, actrița din „Orfanii unei Națiuni”, despre perioada din izolare și viața personală
Happy People • la 14:33
Detalii mai puțin cunoscute despre viața lui Edith Gonzalez
Happy People • la 12:37
Angelique Boyer se retrage temporar din televiziune. Ce a anunțat actrița
Happy People • la 12:10
Reynaldo Gianecchini, unul dintre cei mai îndrăgiți actori brazilieni, cu o înfățișare și producție nouă pentru fanii lui
Happy People • ieri la 03:10
Celebrul actor Fernando Colunga revine pe marele ecran după o pauză de aproape 4 ani
Happy People • pe 17.10 la 03:16
Mila Subtil, nepoțica celebrei actrițe Barbara Mori, va deveni cântăreața la vâsta de doar 3 ani