Ce filme cu liceeni ar trebui să vezi înainte de începerea școlii

Publicat pe 09.09.2019 la 10:23 Actualizat pe 09.09.2019 la 10:28

Anii de liceu, cu emoții la română, pe care îi știm din filmul românesc „Liceeni“, cu Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu, nu sunt foarte diferiți de cei din producțiile americane.

Anii de liceu, cu emoții la română, pe care îi știm din filmul românesc „Liceeni“, cu Ștefan Bănică Jr. și Oana Sârbu, nu sunt foarte diferiți de cei din producțiile americane. Cu toate că există câte un „Isoscel“, care te scoate la tabla când nu te-ai pregătit, ori vreun băiat sau vreo fată de care te îndrăgostești fără să-ți fie împărtășite sentimentele, anii de liceu sunt cei mai frumoși, care te vor forma și de care îți vei aminti multă vreme de acum înainte.

Dacă vrei să îți faci o idee despre cum va fi viața de licean sau vrei să rememorezi momente din perioada adolescenței, îți propunem câteva filme americane în care emoțiile, îndoielile, dezamăgirile, frustrările, răutățile și poveștile de dragoste rezumă cel mai bine acești ani.

„American Pie”/ „Plăcintă americană“

Se împlinesc 20 de ani de la lansarea filmului de comedie „American Pie“, primul dintr-o serie care a cunoscut succesul în rândul adolescenților de la acea vreme, dar care este apreciat și astăzi. Cu un scenariu scris de Adam Herz și regizat de frații Paul și Chris Weitz, filmul „Plăcintă americană“ aduce în fața publicului larg unul dintre subiectele care îi preocupă pe adolescenți: pierderea virginității. Cu umor și fără prejudecăți, „American Pie“ prezintă acea perioadă din viața oamenilor în care, oricât de mult s-ar strădui, eșecul pare să le dea mereu târcoale.

„Mean Girls”/ „Fete rele“

Scenariul scris de Tina Fey pentru acest film are la bază studiul sociologic „Queen Bees and Wannabes“, de Rosalind Wiseman, care analizează pe de-o parte modul în care liceenele formează găști, dar și tiparele comportamentului agresiv al adolescenței. O comedie care le aduce în prim-plan pe Lindsay Lohan - care ajunge la un liceu normal, după ce a fost crescută de părinți zoologi în ținuturile aride ale Africii - și Rachel McAdams, Amanda Seyfried și Lacey Chabert - fetele care „fac legea“ în instituția de învățământ în care studiază. După ce se lasă convinsă să intre în gașca fetelor rele, Cady Heron (interpretată de Lindsay Lohan) încearcă să le demonteze puterea, dar cade pradă unui război psihologic și devine ea însăși o fată rea.

„A cinderella story”/ „O cenușăreasă modernă“

Filmul „A cinderella story“, lansat în 2004, îi aduce în lumina reflectoarelor pe Hilary Duff și Chad Michael Murray, actori de succes ce interpretează doi adolescenți care, deși nu s-au văzut niciodată, descoperă că au lucruri în comun și discută prin e-mailuri și sms-uri. După ce își pierde tatăl, Samantha Montgomery este forțată să facă diferite treburi prin casă și să lucreze la restaurantul familiei, obligată de mama sa vitregă, Fiona (interpretată de Jennifer Coolidge). Discuțiile cu Austin sunt singurele care îi mai aduc alinare, iar întâlnirea lor, la balul școlii, o face să conștientizeze - odată ce află că el este, de fapt, cel mai popular băiat din școală - că, în realitate, o relație între ei ar fi mult mai complicată decât în mediul virtual. Dacă în povestea clasică a Cenușăresei, fata își pierde pantoful, în filmul „A cinderella story“, obiectul rămas în urmă este un telefon.

„Easy A”/ „Păcătoasa“

Viața liceenilor n-a fost nicicând una simplă, iar filmul „Easy A“, lansat în 2010, arată exact acest lucru. Romanul „Litera stacojie“, a scriitorului Nathaniel Hawthorne, este reimaginat în această comedie, în care adolescenta Olive Penderghast (interpretată de Emma Stone) încearcă să devină populară. După un weekend pe care și l-a petrecut singură, Olive îi spune prietenei sale curioase o poveste inventată, și, cum veștile circulă repede, zvonurile despre promiscuitatea tinerei liceene ajung la urechile tuturor din școală. Și de aici începe adevărata aventură.

Ție ce filme cu liceeni ți-au plăcut?

Sursă foto: Syda Productions/ Shutterstock

În articolul

Ce filme cu liceeni ar trebui să vezi înainte de începerea școlii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x