De ce ai nevoie ca să faci curățenie în doar 30 de minute

Publicat pe 27.04.2016 la 12:02 Actualizat pe 27.04.2016 la 12:08

Curățarea și igienizarea casei ne dau bătăi de cap multora dintre noi. Pierdem ore întregi pentru ca fiecare colțișor să strălucească și procesul supărător se repetă în fiecare săptămână. Oricât de neplăcut ar fi, este și necesar, așa că singura noastră opțiune rămâne să găsim secretul pentru a face repede curat în toată casa.

Curățarea și igienizarea casei ne dau bătăi de cap multora dintre noi. Pierdem ore întregi pentru ca fiecare colțișor să strălucească și procesul supărător se repetă în fiecare săptămână. Oricât de neplăcut ar fi, este și necesar, așa că singura noastră opțiune rămâne să găsim secretul pentru a face repede curat în toată casa.


Noi am aflat câteva dintre trucurile care ne ajută să scăpăm repede de aceste îndatoriri și ți le vom împărtăși și ție. Iată ce te ajută să faci curat în toată casa în doar jumătate de oră și să te bucuri de mai mult de timp pentru tine și cei dragi.

1.Investește în electrocasnice

Fără tehnologie, treburile casnice ar dura zile întregi și tot n-ar fi făcute așa cum reușesc aparatele de ultimă generație. Un aspirator performant și de bună calitate poate face adevărate minuni - ne ajută la curățarea podelei, a saltelei, canapelei, chiar si a jaluzelelor - astfel că este unul dintre produsele în care merită să investim mai mult.

Un model de aspirator precum cele de aici te va ajuta să scapi rapid de treburile casnice, iar casa va fi lună fără un efort prea mare. Bineînțeles, un aspirator robot, care face singur curat în toată casa, sau un aparat cu abur care îmbină aspirarea și curățarea umedă, pe care le găsești tot pe același site vor face și mai ușoară curățarea și igienizarea întregii case.

2.Folosește produse naturale

De multe ori soluțiile făcute în casă sunt mai eficiente decât cele din supermarket. În plus, ele sunt sigure pentru sănătatea noastră și nici nu atacă suprafețele. Lămâia, oțetul sau bicarbonatul sunt doar câteva dintre ingredientele care te vor ajuta să cureți chiuveta din baie și bucătărie, cuptorul, aragazul și chiar salteaua.

Salteaua, spre exemplu, poate fi curățată și împrospătată dacă împrăștii pe ea bicarbonat de sodiu și câteva picături dintr-un ulei esențial care îți place. După 10 minute aspiră bine salteaua și vei avea un pat împrospătat și igienizat, lipsit de acarieni. În cazul cuptorului, o soluție dintr-un pahar de apă și o lingură de bicarbonat de sodiu, lăsată să acționeze câteva ore, va face curățarea lui mai ușoară ca niciodată.

3.Acționează pe moment

Dacă acționezi pe moment vei pierde mult mai puțin timp cu toate treburile casnice. Spre exemplu, dacă în dimineața asta ai dat cafeaua în foc, cel mai bine ar fi să ștergi aragazul imediat. Dacă amâni curățarea lui, vei depune mai multe efort și va dura mai mult.
Acest principiu se aplică în cazul tuturor treburilor casnice. Spală vasele imediat ce le-ai folosit pentru a evita umplerea chiuvetei. După ce ai terminat de gătit șterge cuptorul pentru a evita formarea crustelor de grăsime, foarte greu de îndepărtat. Pe scurt, curăță tot după folosire.

4.Organizează-te

Dacă ții cont de faptul că trebuie să cureți fiecare lucru imediat după ce l-ai folosit, curățenia de la finalul săptămânii îți va lua extrem de puțin. Chiar și așa tot trebuie să te organizezi pentru a putea să faci lună toată casa.
Îți sugerăm să începi de sus în jos, ultima acțiune să fie aspiratul și ștergerea podelelor. Dacă este nevoie să lași o soluție de curățare să acționeze (în cuptor, cadă, vasul de toaletă) aplic-o la început. Cât ștergi praful, aspiri și dai cu mopul soluția va acționea, așa că la final nu va mai trebui decât să clătești.

5.Imparte treburile

Toată lumea din casă trebuie să contribuie la curățenie. Unele femei sunt tentate să creadă că oricum partenerul lor nu se prea pricepe la aceste treburi și că ele le fac cel mai bine. Dacă nu îl lași să învețe, va trebui să te ocupi singură de toată casa, așa că nu vei putea termina niciodată curățenia în jumătate de oră.

Lucrați împreună și veși reuși în acest fel să terminați treburile în timp record, astfel încât în restul zilei să vă puteți bucura unul de compania celuilalt la o plimbare în parc sau la un film romantic.
Ție cât timp îți ia curățarea casei? Cum crezi că ai putea să scurtezi timpul petrecut făcând curățenie? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

De ce ai nevoie ca să faci curățenie în doar 30 de minute

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x