Dr. Oz / Trucuri esentiale pentru o piele hidratata iarna

Publicat pe 13.11.2010 la 17:15 Actualizat pe 13.11.2010 la 19:51

Cum sa iti pregatesti pielea pentru iarna

Ne indreptam cu pasi repezi spre iarna si stim ca sezonul rece isi va pune amprenta pe pielea noastra. Uscare, crapare si imbatranire – ne gandim cu oroare la ele cand vine iarna. Insa, Dr Oz crede ca nu e nevoie sa se ajunga la asta. Pentru asta, el ne invata tot ce trebuie sa stim ca sa ne pregatim pielea din timp.

Dr David Lafell a realizat de curand cateva studii revolutionare despre schimbarile prin care trece pielea iarna. Acesta a constat ca oamenii fac doua lucruri gresite in aceasta perioada, care, inevitabil, le afecteaza epiderma.

Mai intai, dam drumul la caldura/aer conditionat. Aerul este uscat si absoarbe umezeala din straturile superioare ale pielii. Cea de-a doua greseala pe care o facem repetat si inconstient este folosirea excesiva a gelurilor, sapunurilor si detergentilor. Aceste solutii de curatat indeparteaza stratul gras de pe suprafat pielii. Singura solutie este sa le inlocuim cu produse similare, gen Dove.

Urmatoarele trucuri te vor ajuta sa iti mentii pielea hidratata si moale de-a lungul iernii.

1. Foloseste produse 2 in 1.Cu alte cuvinte, cumpara produse de spalat care nu doar sa curete, dar si sa hidrateze in profunzime atunci cand le folosesti.

2. Nu uita sa te machiezi! Machiajul este util iarna pentru ca iti protejeaza pielea ; bineinteles, vorbim de produsele de machiaj cu factor de protectie.

3. Este important sa iti hranesti pielea. La propriu. Pielea ta are nevoie de antioxidanti si acizi Omega 3 ca sa aiba acel luciu sanatos. Antioxidantii se gasesc cu precadere in fructe si legume in timp ce acizii Omega 3 se asimileaza din peste gras si nuci.

4. A, B, C. Acestea sunt vitaminele de care ai nevoie o data cu venirea iernii. Cea mai importanta este vitamina A care ajuta pielea se reinnoiasca mai repede si sa isi pastreze elasticitatea. Vitamina B este un factor hidratant in timp ce vitamina C stimuleaza productia de colagen.

5. Doar 5 minute pentru un dus revigorant! Altfel, clorul din apa va usca pielea in timp ce o curata. De asemenea, fa dusuri caldute, nu fierbinti.

6. Hidratare, hidratare, hidratare. Fie ca e primavara, vara sau toamna, dar mai ales iarna, este crucial sa folosesti o lotiune hidratanta pentru corp. Aceasta va hrani pielea, ii va crea un strat protector impotriva intemperiilor sau de ce nu, a detergentilor.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr. Oz / Trucuri esentiale pentru o piele hidratata iarna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x