Dr.Oz/ Casa ta, inamicul numarul 1 pentru sanatate!

Publicat pe 16.12.2010 la 23:16 Actualizat pe 17.12.2010 la 00:08

Pericolele care te pandesc in casa

Piele iritata, ochi inlacrimati, o alergie brusca – sa fie alimentatia de vina? Nici vorba! Dr.Oz crede ca un dusman din interior iti face rau fara sa stii. Este vorba de casa ta – mobila, becurile chiar si produsele de improspatare a incaperilor iti pun in pericol sanatatea.

Mobila toxica

Mobila in sine este periculoasa; multi dintre noi nu ne gandim la asta, dar multe piese de mobilier sunt facute din parti de lemn, deci prefabricate, si apoi unite cu adezivi toxici, precum formaldehidele. Daca mobila se rascheteaza sau cel mic arunca cu un obiect contondent in ea, aschiile de lemn sar iar vaporii de aer eliberati ne vor afecta ochii, pielea si vor avea efecte dezastruoase asupra celora care au alergii sau astm.

Solutia cea mai simpla: orice fel de spray cu care dai peste spartura va izola vaporii de formaldehida impiedicandu-i sa ia contact cu aerul

Becurile cu mercur

Exista un tip de bec special, care a devenit destul de popular si in Romania nu numai la americani – este becul cu mercur. Numai unul singur este suficient sa se sparga si te poti contamina cu vapori de mercur.

Solutia cea mai simpla: aeriseste bine casa, inchide aerul conditionat si sistemul de incalzire, daca ai asa ceva. Multi dintre noi ne urmam primul instinct – acela de a lua o perie si de a strange totul cu farasul. Cat se poate de gresit!, spune Dr.Oz. Asa, vei reusi doar sa imprastii mercurul in perie si in fibrele textile din covor. Cea mai buna metoda de a strange cioburile becului cu mercur este cu o banda adeziva. Ia-le de jos folosind o bucata de banda adeziva si inainte de a le arunca, pune-le intr-un vas de sticla ca sa te asiguri ca esti in afara pericolului.

Spray-urile de camera

Multi cumparam frecvent spray-uri aromate de camera pentru a indeparta mirosurile nedorite. Dar Dr.Oz spune ca aceste produse nu au nici pe departe efectul scontat. Nu numai ca nu improspateaza camera, ci o imbacsesc de parfum si vapori periculosi pentru sanatate. Sunt deosebit de periculoase pentru cei sensibili, care au probleme cu pielea si cu ochii. In cateva dintre ele, s-au descoperit chiar ftalati, substante care blocheaza activitatea hormonala – acest lucru duce la infertilitate si nasteri premature.

Solutia cea mai simpla: inlocuieste spray-ul cu lumanari parfumate. Pe langa faptul ca arata mult mai frumos, lumanarile aromate emana un miros placut si vor crea o atmosfera speciala. Poti la fel de bine sa iti faci un spray natural in casa, cu cateva picaturi de ulei esential si apa.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV

În articolul

Dr.Oz/ Casa ta, inamicul numarul 1 pentru sanatate!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x