Dr.Oz/ Testerele de cosmetice, un hazard pentru sanatate

Publicat pe 14.12.2010 la 00:11 Actualizat pe 15.12.2010 la 00:19

Produse cosmetice toxice

Machiajul este o afacere uriasa, in continua dezvoltare. Magazinele te imbie cu standuri pline ochi de farduri, rujuri, rimeluri…chiar iti ofera mostre gratuite si iti pun la dispozitie testere pentru a te convinge ca ai nevoie de acel produs cosmetic. In realitate, majoritatea lucrurilor pe care le incerci sunt toxice, contaminate cu bacterii care, desi nu iti sunt cunoscute tie, raman la fel de reale. Dr. Oz iti prezinta realitatea urata a frumusetii.

Echipa Dr.Oz a mers incognito in doua magazine diferite de cosmetice si a suprins cu ajutorul camerei de filmat momente de la standurile de testare. Multe femei incercau fardurile cu degetele, cu periile sau direct din cutie/tub/creion, etc. Transmiterea microbilor de la unele la altele era iminenta.

Paula Begoun este cunoscuta ca « politista cosmeticelor« si pe buna dreptate, ea fiind autoarea cartii « Don’t Go at the Cosmetics Counter Without Me«. Paula este oripilata de bacteriile care se gasesc la suprafata unui tester. Oricat de mult ne-ar placea sa ne jucam cu texturile si culorile, Paula ne sfatuieste sa fim precaute cand suntem la standul de cosmetice.

Pentru a nu renunta la magia cosmeticelor din motive de sanatate, autoarea ne da niste sfaturi pretioase :

1. Folositi aplicatoare de unica folosinta. Acest punct nici nu se discuta, spune Paula ; folosirea aplicatoarelor pentru nas, ochi, gura este obligatorie ! Mai ales ca vorbim aici de « triunghiul mortii«- daca bacteriile ajung in aceasta zona, pot usor sa urce la creier. SFAT ! Cand vrem sa incercam un ruj, cel mai bine este sa folosim aplicatorul pe partea laterala a lui. Putem la fel de bine sa pulverizam spray cu alcool peste el, pentru a-l curata eficient. Daca mergem sa cumparam un rimel nou, trebuie sa ne aducem periuta de acasa pentru el.

2.Mergeti la cumparaturi in timpul saptamanii, nu in weekend ! In weekend cele mai multe dintre femei isi fac un pic de timp pentru ele si cu siguranta vor invada magazinele de cosmetice. De aceea, cel mai bine este sa mergi intr-o zi lucratoare, cand majoritatea sunt la munca. Asa vei evita aglomeratia si o data cu ea, infectarea.

3. Nu va mai cumparati mascara de volum sau alungire - nu are niciun efect ! Un alt miraj construit de industria cosmetica este ca mascara iti poate alungi sau da volum genelor. Tuburile de rimel nu contin nicio substanta care sa faca asa ceva, ele sunt putin mai mult de un fixativ. In schimb, exista un produs farmaceutic, descoperit de un oftalmolog, care ajuta la cresterea genelor. Acesta poate fi eliberat doar cu prescriptie medicala si folosit corect, poate da un aspect semnificativ mai bun genelor ; trebuie sa fii pregatita insa si pentru efectele secundare cum ar fi inrosirea ochilor.

Dr. Elliot Battle atrage atentia si asupra pericolului reprezentat de iluminatoare. Desi ele ofera tenului o luminozitate aparte si defectele par sa dispara subit de pe fata ta, folosite incorect, iluminatoarele pot avea efecte negative asupra sanatatii tale. Cele pe baza de steroizi, pot duce la caderea parului, cresterea tensiunii, a glicemiei, aparitia vergeturilor. Cremele cu hidrochinona in concentratie mare iti pot inrautati aspectul pielii, pana ce culoarea epidermei devine albastra. De aceea, Dr. Battle ne recomanda sa nu apelam la internet sau prietene pentru creme de fata ci direct la medicul dermatolog.

Fiti atente la eticheta, la produsele contrafacute, la substantele trecute pe eticheta si orice produs vi se pare suspect, renuntati la el chiar daca e ieftin ! Nu merita sa va asumati acest risc, spune Dr.Oz.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV

În articolul

Dr.Oz/ Testerele de cosmetice, un hazard pentru sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x