Este OFICIAL! Alain Delon, anunț important pentru fanii săi: "Am realizat cel mai frumos lucru din lume, am..."

Publicat pe 06.05.2017 la 12:35 Actualizat pe 06.05.2017 la 13:08

Starul a facut anuntul recent.

hepta.ro

La 81 de ani, Alain Delon plănuiește să joacă în ultimul său film. Starul a făcut anunțul recent, mărturisind că se va da startul la înregistrări în această toamnă.

Actorul francez Alain Delon a anunţat vineri, la Festivalul Internaţional de Film poliţist de la Liège, că se pregăteşte să joace "într-un ultim film" la 81 de ani, potrivit agenţiei Belga, citată de AFP.

Actorul a precizat că filmările vor începe în această toamnă, alături de regizorul Patrice Leconte. "Va fi ultimul meu film", a declarat Delon, care nu a mai filmat din 2008, de la "Astérix aux Jeux Olympiques". Actorul a explicat că-şi doreşte să se oprească după ce a jucat teatru alături de fiica sa.

"Am realizat cel mai frumos lucru din lume, am jucat alături de fiica mea şi am acceptat un turneu, ceea ce refuzasem mereu. Să-i dau replica într-un spectacol în care ea îşi domină propriul tată a fost cea mai mare bucurie a vieţii mele", a declarat el la festivalul de la Liège.

Într-o apariţie televizată la RTBF, Alain Delon a subliniat că preferă să joace teatru "pentru că are contactul cu publicul".

Laureat al unui premiu César pentru Cel mai bun actor în "Notre histoire", de Bertrand Blier, în 1985, Alain Delon a explicat la televiziunea belgiană că pentru el trofeele nu au o importanţă prea mare.

"Pentru ca publicul să te urmărească 50 sau 60 de ani, trebuie să te iubească cu adevărat şi să aibă ceva de câştigat", a spus actorul.

Cu o carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul şi regizorul Alain Delon aniversează anul acesta 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Şase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.

”Rocco şi fraţii săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvânt de poliţist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

S-a născut la data de 8 noiembrie 1935. Frumuseţea magnetică şi farmecul personal au făcut ca actorul să fie curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deşi i s-a oferit şansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-şi înceapă cariera în Franţa, unde se lansează în 1957 în ”Quand la femme s'en mêle”, în regia lui Yves Allégret. În 1958, în Christine, joacă pentru prima dată alături de Romy Schneider, fermecătoarea actriţă ce avea să-i devină logodnică.

După rolul din ”Ghepardul” (regia Luchino Visconti), în 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur.

În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la Premiile César pentru rolul principal din ”Mr. Klein” (regia Joseph Losey), iar interpretarea din ”Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus în 1985 premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, pentru contribuţia sa la arta cinematografică.

Rebelul enigmatic al cinematografiei franceze a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu nume precum Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni şi Louis Malle, iar meritele i-au fost recunoscute, în nenumărate rânduri, de marile festivaluri.

Dintre toţi cineaştii iluştri alături de care a lucrat, Delon în consideră însă pe Jean-Pierre Melville cel mai bun regizor al tuturor timpurilor. ”Cercul roşu/ Le cercle rouge” (1970), în care actorul interpretează rolul unui criminal proaspăt eliberat din închisoare, gata să comită o nouă infracţiune, va avea o proiecţie specială la TIFF, în cadrul Retrospectivei Jean-Pierre Melville.

Alain Delon a devenit un simbol al masculinităţii şi a inspirat, de-a lungul timpului, nu numai industria de fashion & beauty, ci şi cultura pop. Are propria linie de accesorii şi parfumuri de lux şi apare pe coperta albumului ”The Queen is Dead” al celor de la The Smiths. ”Beautiful Killer”, piesa Madonnei de pe albumul MDNA, e un tribut adus actorului.

Alain Delon este invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2017 (TIFF).

Sursa foto: hepta.ro

În articolul

Este OFICIAL! Alain Delon, anunț important pentru fanii săi: "Am realizat cel mai frumos lucru din lume, am..."

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x