REȚETĂ de maestru bucătar: Cătălin Scărlătescu îți spune cum poți să prepari cel mai bun DROB de miel
Publicat pe 30.04.2016 la 18:37 Actualizat pe 30.04.2016 la 22:04
Pregătirile sunt în toi pentru masa de Paște, iar fiecare gospodină muncește din zor pentru a le oferi celor dragi bucate cât mai gustoase. Nici drobul nu lipsește din meniu, fiind unul dintre vedetele culinare ale acestei perioade.
Pregătirile sunt în toi pentru masa de Paște, iar fiecare gospodină muncește din zor pentru a le oferi celor dragi bucate cât mai gustoase. Nici drobul nu lipsește din meniu, fiind unul dintre vedetele culinare ale acestei perioade.
Maestrul bucătar Cătălin Scărlătescu, de la "Chefi la cuțite", emisiune difuzată la Antena 1, ne-a dezvăluit rețeta sa de drob de miel, pe care a moștenit-o de la bunica lui.
Ingrediente:
– organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
– carne de miel 250 g
– 400 g ceapă și usturoi verde
– 400 g mărar și pătrunjel verde
– ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
– sare, piper
– ulei de floarea soarelui
– prapure
Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele.