Secretul de pe sticlele de plastic te poate îmbolnăvi! Ce semnifică, de fapt, codul de pe ambalajul apei îmbuteliate

Publicat pe 04.02.2016 la 13:05 Actualizat pe 04.02.2016 la 13:33

Bei apă din sticla de plastic? Dacă da, trebuie să verifici ce scrie pe fundul sticlei, pentru a-ţi proteja sănătatea.

Bei apă din sticla de plastic? Dacă da, trebuie să verifici ce scrie pe fundul sticlei, pentru a-ţi proteja sănătatea. Toate brandurile sunt obligate să îşi eticheteze conţinutul sticlelor, iar acestea folosesc litere, numere sau simboluri, la fel ca cele din iamginea de mai sus.

Iată ce semnifică de fapt:

PET sau PETE

PET este unul din materialele plastice cele mai frecvent utilizate în produsele de consum şi se găseşte în marea parte în sticlele de plastic care conţin apă îmbuteliată. Acest ambalaj este destinat pentru recipiente de unică folosinţă. Utilizarea repetată creşte riscul de dezvoltare al bacteriilor. Aceste sticle pot elibera metale grele şi substanţe chimice care afectează echilibrul hormonal. Plasticul de tipul PET este dificil de decontamint, iar o curăţare corespunzătoare necesită substanţe chimice nocive.

HDP sau HDPE

Plastic HDPE este plasticul rigid folosit pentru a face cutii de lapte, detergent şi sticle de ulei, jucării, şi unele pungi de plastic. Acest tip de plastic practic nu conţine chimicale. Expertii recomandă să alegi aceste sticle atunci când cumperi apă îmbuteliată, pentru că sunt, probabil, cele mai sigure şi astfel, să conţin cea mai curată apă pe care o poţi găsi pe piaţă.

PVC sau 3V

PVC-ul este un material plastic moale, flexibil, folosit pentru a face transparent un anumit ambalaj alimentar. Se găseşte în sticlele de ulei, inelele de dentiţie pentru copii şi în jucăriile pentru animalele de companie. Acest tip de plastic eliberează 2 substanţe chimice toxice care afectează hormonii din corpul tau, scrie Mediafax. Expertii recomandă pe cît posibil să eviţi să cumperi un produs care conţine astfel de plastic.

LDPE

Acest plastic nu trebuie utilizat în producţia de sticle, chiar dacă nu produce substanţe chimice în apă. Cu toate acestea, nu este o idee bună să cumperi un produc care conţine acest tip de plastic, pentru că el conţine substanţe chimice periculoase care pot altera unele produse de consum.

PC sau plastic fără caracter special

Este cel mai periculos tip de plastic, Acesta este utilizat in producția de sticle de apa și recipiente pentru alimente. Elimina Bisfenol – substanță care distruge sistemul endocrin, inhiba producerea estrogenului.

PP

Este un alt tip de plastic de culoare albă sau semi-transparent, folosit ca ambalaj pentru siropuri şi cupe de iaurt. Acest tip de plastic are calităţi excelente care rezistă la tranzitul de temperatură. Când este încălzit, aceasta nu se topeşte. Astfel, este relativ sigur. De asemenea, serveşte ca o barieră bună împotriva umezelii, grăsimii şi substanţelor chimice.

Ar trebui sa rețineți aceste simboluri și să verificați de fiecare data care tip de material plastic este utilizat pentru apa îmbuteliată pe care doriți să o cumpărați.

În articolul

Secretul de pe sticlele de plastic te poate îmbolnăvi! Ce semnifică, de fapt, codul de pe ambalajul apei îmbuteliate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Henry Cavill şi Natalie Viscuso vor deveni părinţi pentru prima oară. Cum a anunţat actorul că va avea un copil
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x