Supermicrobii, asasini din umbra

Publicat pe 20.09.2010 la 15:00 Actualizat pe 20.09.2010 la 16:27

Cum sa te protejezi de 3 bacterii ucigase

Bacteriile ucigase sau supermicrobii traiesc printre noi, in frigiderul unde stocam mancarea sau in chiuveta unde spalam vasele. Nu pot fi vazuti cu ochiul liber, sunt mortali si imuni la antibiotice, adica aproape invincibili. Vindecarea ia timp, insa daca nu ai fost infestat, exista cateva moduri de a-i tine la distanta.

Dr Oz iti spune tot ce trebuie sa stii despre trei dintre cele mai periculoase bacterii si cum poti preveni aparitia lor.

1.MRSA, cel mai violent super-microb, a ucis deja 19.000 de oameni. MRSA este un stafilococ auriu care raspandeste chimicale daunatoare, infectand bacteriile bune din corp. Antibioticele nu sunt o solutie ; un tratament cu antibiotice nu va face decat sa le elimine pe cele bune, lasandu-le pe cele rele sa supravietuiasca.

Povestea lui Debbie ilustreaza perfect acest lucru. Ea a cazut prada microbului; MRSA o manca din interior! Primul simptom care a facut-o sa realizeze ca este vorba de ceva grav a tinut de aspectul pielii – zona se inrosise si era calda, pentru ca mai tarziu, sa se transforme intr-o rana plina de puroi. Debbie inca se lupta cu acest microb, avand in vedere ca nu exista tratament.

2. E.Coli. Escherichia coli provine din materii fecale, dar ajunge cu usurinta in carne, spanac, aluat sau prajituri. In necunostinta de cauza, producatorii folosesc adesea resturi din carcasa animalelor pentru carnea de vita tocata, ramasitele fiind mult mai sensibile la bacterie. Rezultatul? Carnea pe care o cumperi este deja infestata cand ajunge in magazine ; neavand certitudini, Dr Oz ne sfatuieste sa fim precauti si sa gatim in general carnea cu multa grija. Important! E.Coli se manifesta cu dureri de stomac, crampe, diaree, voma. Daca ai aceste simptome, trebuie sa te duci imediat la doctor.

3. H.Pylori. Acest supermicrob ajunge in stomac din exterior, ataca stratul protector verde de la suprafata celulelor, lasand peretele stomacal expus acidului gastric. Actiunea sucurilor gastrice vor da dureri de stomac, balonare, gaze, indigestie, ducand in final la ulcer. De aici si pana la cancer gastric nu este decat un pas. Pentru a descoperi din timp daca ai E.Coli, poti face un test de diagnosticare.

Cum sa previi dezvoltarea bacteriilor in casa ta

- acopera taieturile cu un plasture;

- nu folosi prosopul altora;

- trateaza locul cu alifie din arbore de ceai (bun antiseptic);

- intr-un tub de spray, amesteca doua parti egale de apa si otet, pentru suprafete curate

- dezgheata carnea in microunde, niciodata in chiuveta si pastreaz-o in raftul de jos din frigider, pentru a nu se scurge zeama contaminata peste ale produse.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Supermicrobii, asasini din umbra

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x