Cuisine
Ardei umpluți cu quinoa și avocado

Publicat pe 06.10.2020 la 12:21. Actualizat pe 08.10.2020 la 12:52

veg lifestyle

Preparatul tradițional pe care cu siguranță l-ai gătit măcar o singură dată într-o variantă reinterpretată, sănătoasă și bogată în nutrienți, conform Veg Lifestyle.

Pentru 4 porții

Timp pe preparare: 60 de minute

Ingrediente

-150g quinoa albă (sau alt sortiment după preferințe)

-6 ardei grași

-1 ceapă roșie medie

-1 morcov

-5 ciuperci medii

-½ legătură de pătrunjel

-50g sos de ardei sau de roșii

-2 căței de usturoi

-1 lg de mirodenii (mix legume pentru supe, ciorbe)

-piper și sare

-1 lg paprika dulce

-1 avocado

-1 lg ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți la fiert quinoa și morcovul tăiat mărunt pentru aproximativ 20 de minute. În apă adăugați și o lingură de mirodenii pentru un gust perfect. Între timp curățați ardeii și tăiați-i pe jumătate. Căliți într-o tigaie încinsă ceapa roșie, ciupercile, usturoiul pentru 2-3 minute. Adăugați paprika și piperul, după ce sunt rumenite opriți focul. Când quinoa și morcovul sunt fierte adăugați-le peste compoziția rumenită împreună cu sosul de roșii sau ardei și pătrunjelul tocat. Amestecați până toate ingredientele se întrepătrund, apoi umpleți fiecare jumătate de ardei. Preîncălziți cuptorul la treapta 4 (180C) și lăsați ardeii să se rumenească pentru 40 minute. După ce sunt gata ornați-i cu avocado și putin pătrunjel.

Poftă bună!

Citește și:
În articolul

Ardei umpluți cu quinoa și avocado

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp