Cina de Vineri: Fusilli integrale cu sos alfredo
Publicat pe 25.09.2020 la 15:34 Actualizat pe 25.09.2020 la 15:42
Cu toții merităm un mic răsfăț la final de săptămâna, iar răsfățul culinar e întotdeauna bine venit pentru gurmanzi. Pastele sunt foarte flexibile și ușor de combinat cu tot felul de gusturi și arome noi. Motiv pentru care prietenii noștri de la Veg Lifestyle au pregătit o rețetă plină de culori, care te trimite direct în Italia.
Ingrediente:
-200g fusilli integrale (sau alte paste dupa preferințe)
-150g ciuperci albe champgnion
-1 lgt ulei măsline
-25g roșii uscate tăiate mărunt
-1 bucată usturoi
-30g rucola
Pentru sos:
-250g conopida (marunțită înainte)
-250ml lapte de soia (sau alt lapte vegetal)
-3 lg fulgi de drojdie
-1lgt amidon porumb
-sare și piper după gust
-parmezan vegan din caju (opțional)
Mod de preparare:
Căliți ciupercile în tigaia încinsă aproximativ 10 minute (până se elimină apa complet) și adăugați și usturoiul mărunțit la final. După ce este gata lăsați deoparte.
Fierbeți conopida mărunțită în laptele de soia 15 minute la foc mediu. Când este gata adăugați compoziția într-un blender împreună cu fulgii de drojdie, amidonul din porumb, sarea, piperul și parmezanul din caju. Blenduiți până ce obțineți un sos cremos.
Adăugați sosul, roșiile uscate mărunțite și rucola peste ciupercile din tigaie și amestecați totul foarte bine.
Poftă bună!
Citește și: Biscuiți cu ovăz cu aromă de banană Cheat day-ul de Vineri: Tort Snickers