Pizza nu a părut niciodată mai interesantă! Această rețetă nouă de pizza este perfectă pentru persoanele vegane, dar și pentru cele care au o alimentație diversificată.
Pentru necunoscători, Kale este un tip de varză folosită mai ales după finalizarea celor două Războaie Mondiale. Seamănă foarte mult cu varza clasică, dar este mult mai bogată în vitamine și mai hrănitoare.
Ingrediente
Blat
265g făină
175ml apă caldă
1 lgt ulei măsline
1 plic drojdie instant (7g)
½ lgt sare
½ lgt zahăr
Compoziție
200g mozzarella vegană
100g passată rustică (sau sos de roșii)
Kale pesto
50g kale
2-3 frunze de busuioc proaspăt
20g caju
1 buc de usturoi
1 lg de ulei de măsline
Mod de preparare
Pentru blat amestecați într-un bol ingredientele uscate foarte bine, apoi adăugați apa caldă și uleiul. Frământați aluatul aproximativ 10 minute și lăsați-l la dospit o oră la temperatura camerei.
Între timp pregătiți pestoul adăugând toate ingredientele pentru pesto într-un blender și mixati 4-5 minute.
După ce aluatul a stat suficient la dospit se întinde în formă și se adaugă pasatta de roșii, mozzarella tăiată felii și pestoul din kale pe alocuri.
Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200-220C pentru aproximativ 8 minute. Verificați-o din când în când. Timpul de coacere diferă în funcție de cuptorul folosit.
Poftă bună!