Ardei umpluți cu quinoa și avocado
Publicat pe 06.10.2020 la 12:21 Actualizat pe 08.10.2020 la 12:52
Preparatul tradițional pe care cu siguranță l-ai gătit măcar o singură dată într-o variantă reinterpretată, sănătoasă și bogată în nutrienți, conform Veg Lifestyle.
Pentru 4 porții
Timp pe preparare: 60 de minute
Ingrediente
-150g quinoa albă (sau alt sortiment după preferințe)
-6 ardei grași
-1 ceapă roșie medie
-1 morcov
-5 ciuperci medii
-½ legătură de pătrunjel
-50g sos de ardei sau de roșii
-2 căței de usturoi
-1 lg de mirodenii (mix legume pentru supe, ciorbe)
-piper și sare
-1 lg paprika dulce
-1 avocado
-1 lg ulei de măsline
Mod de preparare
Puneți la fiert quinoa și morcovul tăiat mărunt pentru aproximativ 20 de minute. În apă adăugați și o lingură de mirodenii pentru un gust perfect. Între timp curățați ardeii și tăiați-i pe jumătate. Căliți într-o tigaie încinsă ceapa roșie, ciupercile, usturoiul pentru 2-3 minute. Adăugați paprika și piperul, după ce sunt rumenite opriți focul. Când quinoa și morcovul sunt fierte adăugați-le peste compoziția rumenită împreună cu sosul de roșii sau ardei și pătrunjelul tocat. Amestecați până toate ingredientele se întrepătrund, apoi umpleți fiecare jumătate de ardei. Preîncălziți cuptorul la treapta 4 (180C) și lăsați ardeii să se rumenească pentru 40 minute. După ce sunt gata ornați-i cu avocado și putin pătrunjel.
Poftă bună!
Citește și: Tăiței Chinezești- Rețetă delicioasă ca la restaurant Cina de Vineri: Fusilli integrale cu sos alfredo