Cuisine
Publicat pe 12.03.2021 la 09:19. Actualizat pe 31.03.2021 la 15:40
Pentru că astăzi este abia miercuri, iar weekend-ul nu se grăbește foarte tare să vină, meriți un mic răsfăț în mijloc de săpămână. Cei de la Veg Lifestyle au pregătit o rețetă perfectă de dulce sănătos, care nu se va depune peste munca ta de la sală.
Timp de preparare: 30 de minute
Porții: 2 tarte
Ingrediente
Blat
50g făină de ovăz
50 g făină pentru prăjituri (puteți folosi și integrală)
1 lg ulei de cocos
2 lg lapte de migdale (sau orice alt lapte vegetal)
1 plic de zahăr vanilat
Umplutură fructe:
2 pere dulci (plus două capșuni, dacă doriți varianta de mix)
1 plic zahăr vanilat
50ml lapte de migdale
1 lg sirop de agave (arțar sau orice alt îndulcitor)
Mod de preparare
Blatul: Într-un bol amestecați ingredientele pentru blat până ce obțineți o compoziție sfărămicioasă. Apoi așezați blatul în forme speciale de tarte și puneți-le la copt. Cuptorul se preîncălzește la treapta 5 (200C). Coaceți tartele în jur de 10-15 minute, în funcție de cuptorul pe care îl aveți.
Umplutura: Perele le tăiați cubulețe, apoi le adăugați într-un recipient împreună cu celelalte ingrediente și le gătiți la foc mic până ce devin lipicioase. Când blatul este gata așezați compoziția cu fructe și mai coaceți încă 5-7 minute. Când sunt gata le lăsați la răcit.
Poftă bună!