Secrete de bucatarie (6): Care sunt conditiile optime de gatire a legumelor?

Publicat pe 29.12.2010 la 14:31 Actualizat pe 29.12.2010 la 20:17

Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume, textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.

Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume vegetalele: mai tari sai mai moi.

Pentru ca legumele tale sa iasa gustoase, perfect gatite, Cristi Roman, editorul siteului de lifestyle culinar Foodblog.ro, a intocmit un ghid in functie de metoda aleasa de preparare (fiert, aburi, cuptor), dar si de legume in sine.

Iar daca aveti pofta de o garnitura de legume facuta la cuptor, asadar un amestec de mai multe ingrediente, temperatura optima de coacere este de 190 de grade. Aceeasi temperatura este valabila si pentru metoda termica "la cuptor" din tabelul de mai jos.

Pentru fierbere, legumele trebuie introduse in momentul in care apa este clocotita.

LEGUMA FIERBERE (minute) ABURI CUPTOR
Sparanghel 3-5 3-5 -
Sfecla (intreaga) 45 45 45
Broccoli 5-8 12-15 -
Varza de Bruxelles 7 10 -
Varza (rasa) 5 8 -
Morcovi (taiati rondele) 7-8 10 50-55
Conopida 4-5 10-12 -
Telina (radacina) 10 10 -
Praz 7 12 -
Ciuperci - - 20
Pastarnac (bucati) 10 15 45
Mazare 4-5 8-10 -
Cartofi 20-25 30 90
Spanac 2 4 -
Fasole verde 2-3 7-8 -
Cartofi dulci 25-30 40-45 60


Foto: nguyentl.free.fr

În articolul

Secrete de bucatarie (6): Care sunt conditiile optime de gatire a legumelor?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin care trece omul de afaceri
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Incendiu puternic în Mehedinți. Depozitul unei fabrici a fost cuprins de flăcări
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x