2 rețete simple și delicioase ușor de întins pe pâine
Publicat pe 20.10.2020 la 13:49 Actualizat pe 20.10.2020 la 13:56
Astăzi, altături de prietenii noștri de la Veg Lifestyle v-am pregătit două rețete, una dulce și cealaltă sărată, ușor de preparat și de întins pe pâine pentru un prânz rapid.
Toast cu unt de migdale și pere caramelizate
Ingrediente
-3 linguri de unt de migdale
-2 pere mici bine coapte
-1 lg de melasă
- ½ lgt scorțișoară
-2 lg ulei de cocos
-2 felii de pâine integrală
-1 pahar de lapte de migdale și ovăz
Mod de preparare
Începeți prin a topi uleiul de cocos după care adăugați perele tăiate sub formă de bucăți măricele, melasa și scorțișoara. Lăsați totul la foc mediu circa 5-6 minute până ce observați că perele se caramelizează. Când perele sunt gata, lăsați-le puțin la răcit. Întindeți untul de migdale pe pâine și adăugați perele, migdale puțin rumenite și boabele de cacao.
Acest toast poate fi consumat ca mic dejun și prânz, chiar și de către cei mici.
Icre din amarant cu ceapă roșie și legume
Ingrediente
-50g de amarant eu il pun la înmuiat întainte de a-l fierbe
-500ml apă filtrată
-1 lgt ulei de in (dă o aromă aparte salatei)
-3 lgt de maioneză vegetală
- ½ ceapă roșie
-1 lg de suc de lâmâie
- ½ lgt sare
-legume (ridiche, roșie, ceapă, castravete) pentru servit
Mod de preparare
Amarantul îl fierbeți la foc mic până ce observați că toată compoziția devine un gel. Lăsați-l la răcit, după care adăugați restul ingredientelor tocate mărunt (în afară de legumele pentru servit).
Serviți-l cu pâine caldă și legume.
Poftă bună!
Citește și: Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos Chiftele grecești kofta cu sos tzatziki