Chiftele grecești kofta cu sos tzatziki
Publicat pe 16.10.2020 la 19:03 Actualizat pe 19.10.2020 la 11:53
Cu toții știm celebrele chiftele românești, pe care mama ni le pregătea când eram mici. Deși gustoase, sunt foarte grase și nocive pentru organismul nostru. Motiv pentru care rețeta de astăzi se concentrează pe îmbunătățirea clasicei rețete, în așa fel cât să fie și delicioasă și sănătoasă.
Chiftelele grecești kofta sunt perfecte, de asemena, și pentre persoanele vegetariene.
Ingrediente
- 1 dovlecel zucchini ras și stors bine de apă
- 200g năut fiert
- 1/2 legături de pătrunjel fresh
- 100g pesmet alb sau integral (după preferințe)
- sare, piper după gust
- 1 lgt de chimion
- 1 lgt paprika afumată
- 1/2 lgt curry
- 1 ceapă + 1 usturoi calite în tigaie în puțin ulei de măsline
- putin busuioc roșu (pentru decor)
Mod de preparare
Modul de preparare este unul foarte simplu , ingredientele se dau la blender sau robot de bucătarie, însă nu prea fin, de preferat să pastrați o textură mai grunjoasă a compoziției.
Formați apoi chiftelele după forma dorită și păstrați-le la frigider 30 de minute înainte de a le băga în cuptor.
Intre timp, preparați sosul tzatziki :
- 1 iaurt de soia
- 1 castravete tăiat mărunt
- 2,3 frunze de mentă
- 1 cățel de usturoi
- 1/4 leg mărar proaspăt
- 1 lg ulei de măsline
Mod de preparare
După ce amestecați bine ingredientele pentru sos, păstrați-l la frigider până ce chiftelele sunt gata. Coaceți chiftelele 20 de minute în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute. Aveți grijă ca ambele părți să fie bine rumenite pentru o aromă mai intensă.
Cand sunt gata, le lăsați la răcit, apoi le serviți cu sosul tzatziki și dacă doriți și cu niște cartofiori cu arome mediteraneene.
Citește și: O gustoasă rețetă de orez iute Chinezesc Negrese raw cu fistic, goji și cremă de ciocolată