Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos

Publicat pe 01.04.2021 la 18:54 Actualizat pe 01.04.2021 la 12:16

veg lifestyle

Cine ar zice nu dulcelui? Noi cu siguranța nu, și nici cei de la Veg Lifestyle. Tortul cu cremă de mousse combină cremozitatea mousse-ului și noutatea adusă de frișca de cocos. Această rețetă este răcoritoare, ușor de preparat și foarte, foarte delicioasă.

Ingrediente

1. BLAT

-150g faină albă

-40g cacao

-100g zahăr

-2 plicuri de zahăr vanilat bourbon

-1 lgt de praf de copt

-50g de ulei de cocos ecologic

-180g lapte vegetal

-coaja de la o portocală

2. CREMĂ MOUSSE

-1 pachet de tofu silken (300g)

-25g sirop de agave/arțar

-50g ciocolată neagră topită

-½ lgt coajă de portocală

3. FRISCĂ DE COCOS

-200ml de smântână de cocos

-25g de zahăr pudră

-½ lgt amidon de porumb

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru blat (uleiul de cocos se topește). Se coace apoi în cuptorul preîncălzit la treapta 4, 25-30 de minute în 2 forme pătrate cu latura de 10 cm. Opțional puteți coace și monta prăjitura într-o singură formă mai mare, rotundă sau în funcție de ce aveți disponibil. Când este gata se lasă la racit aproximativ o oră.

Între timp pregătiți crema mousse. Se lasă la scurs toful silken cu ajutorul unei site până ce se răcește blatul. Într-un blender se adaugă toate ingredientele necesare pentru cremă și mixează 1-2 minute până obțineți o textură cremoasă. Cu ajutorul unui mixer de mână amestecați toate ingredientele pentru frișcă 1-2 minute.

Când blatul s-a răcit suficient, se scoate din formă și se taie în 2 straturi egale după care putem începe să montăm. Așezăm un strat de blat înapoi în formă (opțional se poate însiropa blatul cu 100g apă +20g zahar).

Se adaugă ½ din compoziția de mousse pe fiecare strat, se acoperă apoi cu cealaltă parte de blat și se pune ½ din compoziția de frișcă. Se repetă apoi procedura. Prăjiturile se lasă la congelator o oră, apoi fiecare se taie in 2 părți egale sau în diagonală după preferințe.

Poftă bună!

Citește și: Chiftele grecești kofta cu sos tzatziki O gustoasă rețetă de orez iute Chinezesc

În articolul Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
observatornews.ro
S-a mutat în Australia pentru un job pe care nicio femeie nu îl vrea. Face 9.000 $ în 2 săptămâni
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
a1.ro
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Catine
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
as.ro
TV Happy
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
MediCOOL
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
DeParinti
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
HelloTaste
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
close
x