Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos
Publicat pe 01.04.2021 la 18:54 Actualizat pe 01.04.2021 la 12:16
Cine ar zice nu dulcelui? Noi cu siguranța nu, și nici cei de la Veg Lifestyle. Tortul cu cremă de mousse combină cremozitatea mousse-ului și noutatea adusă de frișca de cocos. Această rețetă este răcoritoare, ușor de preparat și foarte, foarte delicioasă.
Ingrediente
1. BLAT
-150g faină albă
-40g cacao
-100g zahăr
-2 plicuri de zahăr vanilat bourbon
-1 lgt de praf de copt
-50g de ulei de cocos ecologic
-180g lapte vegetal
-coaja de la o portocală
2. CREMĂ MOUSSE
-1 pachet de tofu silken (300g)
-25g sirop de agave/arțar
-50g ciocolată neagră topită
-½ lgt coajă de portocală
3. FRISCĂ DE COCOS
-200ml de smântână de cocos
-25g de zahăr pudră
-½ lgt amidon de porumb
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru blat (uleiul de cocos se topește). Se coace apoi în cuptorul preîncălzit la treapta 4, 25-30 de minute în 2 forme pătrate cu latura de 10 cm. Opțional puteți coace și monta prăjitura într-o singură formă mai mare, rotundă sau în funcție de ce aveți disponibil. Când este gata se lasă la racit aproximativ o oră.
Între timp pregătiți crema mousse. Se lasă la scurs toful silken cu ajutorul unei site până ce se răcește blatul. Într-un blender se adaugă toate ingredientele necesare pentru cremă și mixează 1-2 minute până obțineți o textură cremoasă. Cu ajutorul unui mixer de mână amestecați toate ingredientele pentru frișcă 1-2 minute.
Când blatul s-a răcit suficient, se scoate din formă și se taie în 2 straturi egale după care putem începe să montăm. Așezăm un strat de blat înapoi în formă (opțional se poate însiropa blatul cu 100g apă +20g zahar).
Se adaugă ½ din compoziția de mousse pe fiecare strat, se acoperă apoi cu cealaltă parte de blat și se pune ½ din compoziția de frișcă. Se repetă apoi procedura. Prăjiturile se lasă la congelator o oră, apoi fiecare se taie in 2 părți egale sau în diagonală după preferințe.
Poftă bună!
Citește și: Chiftele grecești kofta cu sos tzatziki O gustoasă rețetă de orez iute Chinezesc