Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos

Publicat pe 01.04.2021 la 18:54 Actualizat pe 01.04.2021 la 12:16

veg lifestyle

Cine ar zice nu dulcelui? Noi cu siguranța nu, și nici cei de la Veg Lifestyle. Tortul cu cremă de mousse combină cremozitatea mousse-ului și noutatea adusă de frișca de cocos. Această rețetă este răcoritoare, ușor de preparat și foarte, foarte delicioasă.

Ingrediente

1. BLAT

-150g faină albă

-40g cacao

-100g zahăr

-2 plicuri de zahăr vanilat bourbon

-1 lgt de praf de copt

-50g de ulei de cocos ecologic

-180g lapte vegetal

-coaja de la o portocală

2. CREMĂ MOUSSE

-1 pachet de tofu silken (300g)

-25g sirop de agave/arțar

-50g ciocolată neagră topită

-½ lgt coajă de portocală

3. FRISCĂ DE COCOS

-200ml de smântână de cocos

-25g de zahăr pudră

-½ lgt amidon de porumb

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru blat (uleiul de cocos se topește). Se coace apoi în cuptorul preîncălzit la treapta 4, 25-30 de minute în 2 forme pătrate cu latura de 10 cm. Opțional puteți coace și monta prăjitura într-o singură formă mai mare, rotundă sau în funcție de ce aveți disponibil. Când este gata se lasă la racit aproximativ o oră.

Între timp pregătiți crema mousse. Se lasă la scurs toful silken cu ajutorul unei site până ce se răcește blatul. Într-un blender se adaugă toate ingredientele necesare pentru cremă și mixează 1-2 minute până obțineți o textură cremoasă. Cu ajutorul unui mixer de mână amestecați toate ingredientele pentru frișcă 1-2 minute.

Când blatul s-a răcit suficient, se scoate din formă și se taie în 2 straturi egale după care putem începe să montăm. Așezăm un strat de blat înapoi în formă (opțional se poate însiropa blatul cu 100g apă +20g zahar).

Se adaugă ½ din compoziția de mousse pe fiecare strat, se acoperă apoi cu cealaltă parte de blat și se pune ½ din compoziția de frișcă. Se repetă apoi procedura. Prăjiturile se lasă la congelator o oră, apoi fiecare se taie in 2 părți egale sau în diagonală după preferințe.

Poftă bună!

Citește și: Chiftele grecești kofta cu sos tzatziki O gustoasă rețetă de orez iute Chinezesc

În articolul Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x