Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos

Publicat pe 01.04.2021 la 18:54 Actualizat pe 01.04.2021 la 12:16

veg lifestyle

Cine ar zice nu dulcelui? Noi cu siguranța nu, și nici cei de la Veg Lifestyle. Tortul cu cremă de mousse combină cremozitatea mousse-ului și noutatea adusă de frișca de cocos. Această rețetă este răcoritoare, ușor de preparat și foarte, foarte delicioasă.

Ingrediente

1. BLAT

-150g faină albă

-40g cacao

-100g zahăr

-2 plicuri de zahăr vanilat bourbon

-1 lgt de praf de copt

-50g de ulei de cocos ecologic

-180g lapte vegetal

-coaja de la o portocală

2. CREMĂ MOUSSE

-1 pachet de tofu silken (300g)

-25g sirop de agave/arțar

-50g ciocolată neagră topită

-½ lgt coajă de portocală

3. FRISCĂ DE COCOS

-200ml de smântână de cocos

-25g de zahăr pudră

-½ lgt amidon de porumb

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru blat (uleiul de cocos se topește). Se coace apoi în cuptorul preîncălzit la treapta 4, 25-30 de minute în 2 forme pătrate cu latura de 10 cm. Opțional puteți coace și monta prăjitura într-o singură formă mai mare, rotundă sau în funcție de ce aveți disponibil. Când este gata se lasă la racit aproximativ o oră.

Între timp pregătiți crema mousse. Se lasă la scurs toful silken cu ajutorul unei site până ce se răcește blatul. Într-un blender se adaugă toate ingredientele necesare pentru cremă și mixează 1-2 minute până obțineți o textură cremoasă. Cu ajutorul unui mixer de mână amestecați toate ingredientele pentru frișcă 1-2 minute.

Când blatul s-a răcit suficient, se scoate din formă și se taie în 2 straturi egale după care putem începe să montăm. Așezăm un strat de blat înapoi în formă (opțional se poate însiropa blatul cu 100g apă +20g zahar).

Se adaugă ½ din compoziția de mousse pe fiecare strat, se acoperă apoi cu cealaltă parte de blat și se pune ½ din compoziția de frișcă. Se repetă apoi procedura. Prăjiturile se lasă la congelator o oră, apoi fiecare se taie in 2 părți egale sau în diagonală după preferințe.

Poftă bună!

Citește și: Chiftele grecești kofta cu sos tzatziki O gustoasă rețetă de orez iute Chinezesc

În articolul

Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x