20 de idei cum să îți ornezi salata de boeuf pentru masa de Crăciun
Publicat pe 27.11.2017 la 10:07 Actualizat pe 27.11.2017 la 11:01
Ce ar fi masa de Craciun fara salata de boeuf?
Masa de Crăciun fără salata de boeuf e ca petrecerea fără muzică. În acest articol îți propunem o rețetă clasică de salată de boeuf și o galerie foto din care te poți inspira pentru ornarea acestui preparat.
INGREDIENTE:
- 1 kg carne de vită
- 400 g cartofi
- 200 g morcov
- 200 g mazăre (opţional)
- 200-300 g gogoşari în oțet
- 200 – 300 g castraveţi în oţet/în saramură
- 2 gălbenușuri pentru maioneză
- zeamă de lămâie
- muștar, după gust
- ouă pentru ornat
- ulei
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Începeți cu ”acritura”, pentru a fi timp suficient ca gogoșarii și castraveții să se scurgă. După ce le tocați mărunt, le lăsați într-o sită, la scurs. Carnea se spală în mai multe ape, până iese sângele din ea. Se fierbe în apă cu sare. Legumele se curăţă, se spală şi se fierb tot în apă cu sare. Se lasă la răcit, apoi se toacă.
Cât fierb legumele și carnea, faceți maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert și unul crud. Adăugați ulei cât este nevoie și amestecați cu uleiul la temperatura camerei. Din când în când, turnați zeamă de lămâie. După ce e gata, maioneza se lasă la rece.
Amestecați legumele tocate, carnea, mazărea, acritura, condimentați după gust, apoi puneți muștar și maioneză. Păstrați o parte din maioneză pentru decor. Se mai poate decora cu albuș de ou, mărar, măsline, fâșii de gogoșari, de castravete…
Pentru ornarea salatei de boeuf vă puteți inspira din galeria foto de mai sus.