5 alimente pentru o inima sanatoasa

Publicat pe 18.08.2010 la 23:35 Actualizat pe 18.08.2010 la 23:39

In societatea moderna tot mai multi oameni cad in capcana fast-food-ului comercializat de marile lanturi de magazine, fara a se mai gandi la problemele pe care produsele acestor localuri le cauzeaza, pe termen mediu si lung, inimii. Cei constienti insa de importanta sanatatii consuma constant alimente care protejeaza sanatatea celui mai important organ intern al corpului.

Ovazul

Ovazul face parte din categoria mai larga a cerealelor integrale, adica neprocesate. Practic, cerealele neprocesate contin mult mai multi nutrienti decat cele procesate, care raman albe, la aspect, in final. Fibrele din ovaz ajuta la scaderea colesterolului de tip negativ (LDL) raspunzator pentru problemele de inima. Ovazul se consuma cel mai bine dimineata, la micul dejun, cu lapte.


Vinul rosu

In moderatie (150/200 ml pe zi), consumul de vin rosu protejeaza inima, gratie antioxidantilor naturali prezenti, in special resveratrolul. Vinul rosu ajuta la o circulatie mai buna a sangelui prin vase. Recent, s-a constatat ca si tensiunea ridicata poate fi combatuta cu ajutorul unui pahar de vin rosu pe zi.


Spanacul

Ca multe alte legume de culoare verde, si spanacul este bogat in acid folic (vitamina B9). Iar acidul folic din organism reduce cantitatea de homocisteina, un compus care pune in pericol sanatatea inimii daca are o concentratie prea ridicata.


Migdalele

Grasimile mono si polinesaturate, sanatoase, sunt ingredientele de baza din migdale ce reduc colesterolul negativ si sporesc cantitatea de colesterol bun (HDL). Fiindca sunt insa calorice, este indicat a nu se depasi o cantitate de 50 de grame de migdale pe zi.


Somonul

Acizii grasi Omega 3 reprezinta ingredientul minune, confirmat de numeroase studii, care protejeaza inima. Omega 3 are mai multe mecanisme prin care face acest lucru, de la scaderea tensiunii si pana la prevenirea blocarii arterelor de sange. Doua portii de somon pe saptamana (o portie = 200 de grame) reduc cu 30% sansele de a avea un atac de inima.

Nu uitati - daca doriti o inima sanatoase inseamna ca trebuie sa fiti mai atenti la ceea ce mancati. Carnea rosie trebuie inlocuita cu cea alba (peste, pui), iar grasimile saturate trebuie inlocuite cu cele nesaturate.

foto: awakeningcharlotte.com

În articolul

5 alimente pentru o inima sanatoasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x