6 mâncăruri pe care trebuie să le consumi pe timpul iernii pentru a te încălzi!
Publicat pe 26.10.2014 la 10:39 Actualizat pe 26.10.2014 la 11:06
Atunci când temperatura scade, nu fi tentată să consumi paste cu brânză sau supe cremă doar pentru a-ți încălzi stomacul. Poți opta pentru supermâncăruri, bogate în substanțe nutritive, antioxidanți, având puterea de a-ți crește nivelul de imunitate
Atunci când temperatura scade, nu fi tentată să consumi paste cu brânză sau supe cremă doar pentru a-ți încălzi stomacul. Poți opta pentru supermâncăruri, bogate în substanțe nutritive, antioxidanți, având puterea de a-ți crește nivelul de imunitate. Iată ce ar trebui să consumi la fiecare masă:
1. Fulgi de ovăz - cerealele integrale vă ofera doza de proteine și fibre de care aveți nevoie dintr-un singur bol. Plus de asta, ovăzul conține beta-glucan, o substanță care s-a demonstrat că reduce colesterolul rău cu până la 5%.
2. Ciocolată caldă - nu optați însă pentru variantele la plic. Alegeți o ciocolată neagră pe care să o topiți si să o amestecați cu lapte de migdale. Rezultatul este sănătos și delicios.
3. Supă de fasole neagră - ideală pentru zilele friguroase, o supă caldă de fasole îți va reda tonusul de care ai nevoie. Bogate în proteine și fibre, boabele de fasole neagră te ajută și prin conținutul de grăsimi nesaturate, spre deosebire de carne.
4. Varză de Bruxelles - este un izvor de vitamina C, care te ajută să îți păstrezi imunitatea pe parcursul iernii.
5. Supă de dovleac - dacă aveți carențe de vitamina A, supa de dovleac este perfectă. Cremoasă și plină de beta-caroten, supa te va ajuta să îți iei doza zilnică de antioxidanți.
6. Chili - o substanță din componența sa, care îi dă și aroma picantă, te ajută să lupți împotriva grăsimilor și îți dă un plus pentru metabolism.