Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider

Publicat pe 10.02.2014 la 17:58 Actualizat pe 10.02.2014 la 18:00

Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.

Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.



Pâinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decât s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a păstra pâinea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă pâinea este prea mare, o parte poate fi congelată, astfel evitându-se aruncarea pâinii uscate sau mucegăite.

Usturoiul

Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstraţi în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este că aceasta cămara să aibă o ventilaţie bună - va menţine usturoiul proaspăt mai mult timp.

Sosurile picante

Există un stereotip că toate sosurile se păstrează cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele conţin sare, oțet și zahăr - care sunt conservanți excelenţi. Sosul picant poate fi ţinut în dulap până la trei ani.

Cartofii

Temperaturile scăzute transforma amidonul din cartof în zahăr, fapt care schimba aroma acestuia. Cel mai bine este să păstraţi cartofii într-o pungă de hârtie în cămară. Evitaţi pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala să se evapore şi cartofii se strică. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.

Roșiile

Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transformă în ceva necomestibil. Roșiile iubesc căldura, prin urmare, cu cât mai mult le ţineţi în frigider, cu atât mai tare acestea se strică. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face să capete un gust ciudat. Cel mai bine este să păstraţi roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea să fie ferite de lumina directă a soarelui.

Ceapă

Mai multe pe incomemagazine.ro!

În articolul Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x