Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider

Publicat pe 10.02.2014 la 17:58 Actualizat pe 10.02.2014 la 18:00

Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.

Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.



Pâinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decât s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a păstra pâinea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă pâinea este prea mare, o parte poate fi congelată, astfel evitându-se aruncarea pâinii uscate sau mucegăite.

Usturoiul

Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstraţi în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este că aceasta cămara să aibă o ventilaţie bună - va menţine usturoiul proaspăt mai mult timp.

Sosurile picante

Există un stereotip că toate sosurile se păstrează cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele conţin sare, oțet și zahăr - care sunt conservanți excelenţi. Sosul picant poate fi ţinut în dulap până la trei ani.

Cartofii

Temperaturile scăzute transforma amidonul din cartof în zahăr, fapt care schimba aroma acestuia. Cel mai bine este să păstraţi cartofii într-o pungă de hârtie în cămară. Evitaţi pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala să se evapore şi cartofii se strică. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.

Roșiile

Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transformă în ceva necomestibil. Roșiile iubesc căldura, prin urmare, cu cât mai mult le ţineţi în frigider, cu atât mai tare acestea se strică. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face să capete un gust ciudat. Cel mai bine este să păstraţi roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea să fie ferite de lumina directă a soarelui.

Ceapă

Mai multe pe incomemagazine.ro!

În articolul

Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x