Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider

Publicat pe 10.02.2014 la 17:58 Actualizat pe 10.02.2014 la 18:00

Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.

Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.



Pâinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decât s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a păstra pâinea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă pâinea este prea mare, o parte poate fi congelată, astfel evitându-se aruncarea pâinii uscate sau mucegăite.

Usturoiul

Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstraţi în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este că aceasta cămara să aibă o ventilaţie bună - va menţine usturoiul proaspăt mai mult timp.

Sosurile picante

Există un stereotip că toate sosurile se păstrează cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele conţin sare, oțet și zahăr - care sunt conservanți excelenţi. Sosul picant poate fi ţinut în dulap până la trei ani.

Cartofii

Temperaturile scăzute transforma amidonul din cartof în zahăr, fapt care schimba aroma acestuia. Cel mai bine este să păstraţi cartofii într-o pungă de hârtie în cămară. Evitaţi pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala să se evapore şi cartofii se strică. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.

Roșiile

Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transformă în ceva necomestibil. Roșiile iubesc căldura, prin urmare, cu cât mai mult le ţineţi în frigider, cu atât mai tare acestea se strică. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face să capete un gust ciudat. Cel mai bine este să păstraţi roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea să fie ferite de lumina directă a soarelui.

Ceapă

Mai multe pe incomemagazine.ro!

În articolul

Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x