Aceste alimente nu trebuie ținute în frigider
Publicat pe 10.02.2014 la 17:58 Actualizat pe 10.02.2014 la 18:00
Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.
Produsele alimentare se păstrează mai bine la temperatura redusă, în frigider. Dar, s-a dovedit că anumite alimente nu supraviețuiesc unei "cure reci", în unele cazuri frigiderul devenind factorul care grăbeşte alterarea produselor.
Pâinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decât s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a păstra pâinea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă pâinea este prea mare, o parte poate fi congelată, astfel evitându-se aruncarea pâinii uscate sau mucegăite.
Usturoiul
Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstraţi în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este că aceasta cămara să aibă o ventilaţie bună - va menţine usturoiul proaspăt mai mult timp.
Sosurile picante
Există un stereotip că toate sosurile se păstrează cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele conţin sare, oțet și zahăr - care sunt conservanți excelenţi. Sosul picant poate fi ţinut în dulap până la trei ani.
Cartofii
Temperaturile scăzute transforma amidonul din cartof în zahăr, fapt care schimba aroma acestuia. Cel mai bine este să păstraţi cartofii într-o pungă de hârtie în cămară. Evitaţi pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala să se evapore şi cartofii se strică. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.
Roșiile
Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transformă în ceva necomestibil. Roșiile iubesc căldura, prin urmare, cu cât mai mult le ţineţi în frigider, cu atât mai tare acestea se strică. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face să capete un gust ciudat. Cel mai bine este să păstraţi roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea să fie ferite de lumina directă a soarelui.
Ceapă
Mai multe pe incomemagazine.ro!