Alimentația viitorului - invenții controversate

Publicat pe 07.11.2013 la 13:14 Actualizat pe 07.11.2013 la 14:52

Știința nu încetează să ne uimească, an de an fiind dezvăluite invenții care de care mai îndrăznețe. Faptul că pământul este suprapopulat și că nu sunt suficiente resurse naturale care să ne facă față nevoilor este un lucru cunoscut, iar în timp ce unele modalități de a produce hrană adaptată acestor nevoi sunt foarte practice și eficiente, altele sunt cel puțin ciudate.

Găini fără creier

În ultima vreme există tot mai multe discuții despre fermele de animale și modul inuman în care sunt tratate multe dintre vietățile crescute acolo. În 2012 Andre Ford a propus bizara idee de a crea o fermă de găini speciale - care să nu simtă stresul. Acestor zburătoare le-ar fi înlăturat cortexul cerebral, astfel încât doar funcțiile creierului care să le permită să se hrănească sau pentru alte nevoi fiziologice să fie active. Mai mult, se recomandă și ca găinile să nu aibă picioare, ci să fie puse laolaltă unele lângă altele, să nu se miște și să fie hrănite printr-un tub. Tot el a propus ca săngele găinilor sacrificate să fie foosit pentru hrănirea plantelor. Deși ideile lui i-au șocat pe mulți, Ford susține că ceea ce se întâmplă acum în fermele de animale este cel puțin la fel de șocant.

Plasturii cu nutrienți

O ideea destul de neobișnuită însă foarte eficientă este inventarea de plasturi care să conțină nutrienți esențiali pentru o stare bună de sănătate. Ele există deja și sunt folosite de către soldații aflați în zonele de răboi. Plasturii conțin un procesor cu microcip ce calculează nevoile nutritive ale soldaților pentru a le oferi exact nutrienții de care au nevoie. Deși nu reprezintă un substitut pentru mâncare, ele sunt considerate o soluție bună pentru cei care lucrează în condiții de stres și ar putea fi realizate și pentru a putea fi folosite de către persoane civile.

Mâncarea ce poate fi inhalată

O idee față de care se arată foarte încântate în special persoanele care vor să slăbească este aceea de a inhala mâncarea. În 2012, un profesor de la Harvard a inventat Le Whif, un spray ai căror vapori pulverizați aveau gust de ciocolată negră. Invenția a fost de atunci modificată și poartă un alt nume. Deocamdată au putut fi vaporizate supe, ce au putut mai apoi fi inhalate. Cei care au încercat aparatul spun că senzația simțită este aceea de a simți gustul mâncării fără a mânca nimic de fapt.

Ambalaje comestibile

2012 afost cu siguranță un an foarte bun pentru inventatorii de mâncăruri neobișnuite, căci atunci a fost creat hamburgherul învelit în hârtie comestibilă. Ideea din spatele invenției este că poate fi consumat fără a fi desfăcut din amabalaj. Ce se dorește acum este ca mai multe alimente și băuturi să fie învelite în ambalaje comestibile, care nu permit pătrunderea apei sau a bacteriilor. Ele pot fi consumate împreună cu alimentele și sunt complet sigure pentru sănătate.

Foto: hepta.ro

În articolul

Alimentația viitorului - invenții controversate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x