Aparitia copilului in viata de cuplu

Publicat pe 26.11.2010 la 22:40

In momentul in care intr-un cuplu apare un copil, se creeaza o noua familie, iar fiecare dintre membri are rolul sau bine stabilit. Insa in incercarea de a impaca responsabilitatile vechi cu cele noi, multe mamici fie renunta la cateva dintre atributiile de iubita, fie il asociaza pe sot, uneori fara sa realizeze, cu un copil mic.

Desi femeile intra instinctiv in rolul matern si sunt inclinate sa ocroteasca, sa ofere afectiune, acest tip de comportament nu trebuie sa fie indreptat si asupra partenerilor de viata.

Este destul de greu atunci cand trebuie sa ai grija in mod constant de un bebelus, sa pastrezi lucrurile in perspectiva, insa este important ca atentia sa nu iti fie absorbita doar de cel mic.

Femeile simt gelozia tatalui in ceea ce priveste aparitia copilului, dar de multe ori o interpreteaza gresit, crezand ca vine mai mult din neputinta de a stabili o legatura instantanee cu cel mic, asa cum o face femeia.

Intr-adevar, barbatii se pot simti frustrati in momentele in care li se va parea dificil sa creeze o relatie cu bebelusul, sa aiba grija de el, insa gelozia lor are foarte mult de a face cu faptul ca femeia nu mai are timp de ei, ci aproape exclusiv de copil.

Multi incearca sa ascunda sau sa reprime astfel de sentimente, incercand sa respecte faptul ca familia este pe primul loc, prin familie intelegand copil. Insa daca situatia avanseaza, iar sotia este tot mai prinsa in rolul de mama, neglijandu-l pe cel de iubita, acest lucru poate avea consecinte grave asupra relatiei de cuplu.

Vina nu este a unuia sau a celuilalt, ambii parteneri contribuind in timp la ruptura prin lipsa de comunicare, dar si prin lipsa de experienta. Parintii tineri mai ales nu stiu cum sa gestioneze lucrurile si se pot simti mai usor coplesiti de probleme.

Este important ca cei doi sa ceara ajutorul in cresterea copilului: fie ca este vorba de o bona care sa aiba grija de copil din cand in cand, de rude sau de niste prieteni care au si ei copii si cu care puteti stabili sa aveti grija de cei mici, prin rotatie.

Cand cei doi isi fac timp pentru ei doi si retraiesc momente romantice, similare celor de dinaintea nasterii celui mic, li se reaminteste de ce sunt impreuna. Un copil uneste intr-adevar doi oameni, insa ceea ce ii face sa fie fericiti intr-o casnicie este iubirea si respectul pe care si-l poarta.

Citeste si a1.ro

Foto: ct.gov

În articolul

Aparitia copilului in viata de cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x