Ardei umpluți cu cous cous și legume - Rețetă de sezon
Publicat pe 06.08.2020 la 09:07 Actualizat pe 06.08.2020 la 09:14
Legumele proaspete, românești pe care le găsești vara la piață, cu miros îmbietor, sunt sursa ta de inspirație. Iată o rețetă de ardei umpluți care va fi pe placul întregii familii.
Legumele proaspete, românești pe care le găsești vara la piață, cu miros îmbietor, sunt sursa ta de inspirație. Iată o rețetă de ardei umpluți care va fi pe placul întregii familii.
Ardei umpluți cu cous cous și legume
Ingrediente
-6 ardei grași verzi
-1 vânătă
-200 g ciuperci
-80g de cous cous
-1 ceapă roșie
-1 leg. de pătrunjel
-2 roșii tocate mărunt
-1/2 morcov ras
-2 căței de usturoi
-sare, piper, curry
-2 lg de ulei
-200g roșii pasate
Mod de preparare
Se spală și se curăță ardeii, iar cous-cous-ul se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se toacă mărunt vânăta, ceapa roșie și ciupercile, iar morcovul se dă prin răzătoarea mare. Legumele se călesc în tigaia încinsă pentru 10 minute. Apoi se adaugă usturoiul, roșiile tocate, condimentele și pătrunjelul împreună cu cous-cous-ul și se amestecă bine.
Fiecare ardei este umplut cu parte din această compoziție, după care se așează într-o tavă de yena tapetată cu ulei și se pun în cuptorul preîncălzit la 200C pentru 30-40 minute. Când sunt gata, se servesc calzi, cu sos de roșii.
Sursă: veglifestyle.ro