Batoane cu cereale, afine și migdale
Publicat pe 28.10.2020 la 20:36 Actualizat pe 29.10.2020 la 12:25
Rețeta de astăzi este hrănitoare, plină de fibre și foarte sățioasă. Pregătește aceste batoane pentru tine și familia ta și serviți-le în locul gustărilor nesănătoase din comerț.
Aceste batoane conțin multivitamine și țin de foame, motiv pentru care nu vei fi tentant să mănânci altceva până la următoarea masă stabilită.
Ingrediente
-140g fulgi de ovăz (puteți folosi și fulgi de ovăz gluten free)
-1 banană coaptă
-50g afine
-2 lg semințe de chia
-1/4 lgt scorțișoară
-30g sirop de agave/arțar
-1/2 lgt sare
-2 lg de suc de lămâie/lime
-1 lg ulei de cocos (la temperatura camerei)
-50g migdale mărunțite
-1 lg sos de mere
Mod de preparare
Preincălziți cuptorul la 180C.
Într-un bol pasați cu furculița banana după care adăugați siropul de agave, uleiul de cocos și sucul de lămâie și amestecați totul foarte bine. Adăugați apoi fulgii de ovăz, migdalele și semințele de chia, iar spre final afinele însă încercați să nu le pasați și să le lăsați în forma lor inițială (se vor coace foarte frumos în cuptor).
Coaceți batoanele în forme speciale, dacă aveși (forme pătrate) sau pur și simplu așezați-le pe hârtia de copt unsă cu puțin ulei și presați-le cu o spatulă. Vor sta 30 de minute la cuptor după care le lăsați 1-2 ore la răcit sau le consumați a doua zi.
Poftă bună!
Citește și: Tăiței soba din hrișcă cu legume Mousse aromat cu ciocolată și biscuiți