Brioșe coapte din cartofi și ceapă roșie
Publicat pe 03.09.2020 la 08:21 Actualizat pe 03.09.2020 la 08:33
E drept că brioșele dulci sunt un deliciu, dar aceste brioșe servite ca aperitiv sunt exact ce ai nevoie pentru o seara cu prietenii.
E drept că brioșele dulci sunt un deliciu, dar aceste brioșe servite ca aperitiv sunt exact ce ai nevoie pentru o seara cu prietenii. Iată o rețetă pe care o vei mai pregăti cu cei dragi.
Brioșe coapte din cartofi și ceapă roșie
Ingrediente
-450g cartofi
-1 ceapă roșie mare
-1/2 legătură de pătrunjel tocat mărunt
-2 lg de ulei
-1 lg amidon de porumb
-sare și piper, după gust
-1/2 lgt oregano
-1/2 lgt cimbru
-1 cățel de usturoi
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Cartofii se dau pe răzătoarea mare, iar ceapa trebuie toccata mărunt. Se adaugă toate ingredientele într-un bol și se amestecă. Pentru ca aromele să se întrepătrundă, compoziția trebuie lăsată 5-10 minute.
Unge o tavă de brioșe cu puțin ulei și toarnă câte 2 linguri din compoziție în fiecare formă. Brioșele se coc pentru 15-20 minute, când ele capătă o culoare aurie. Se pot servi cu un sos de ketchup după ce s-au răcit.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Cele mai bune ciuperci Pleurotus- Rețetă simplă la cuptor Supă cremă de cartof dulce, păstârnac și smântână