Cele mai bune ciuperci Pleurotus- Rețetă simplă la cuptor
Publicat pe 31.08.2020 la 14:17 Actualizat pe 01.09.2020 la 07:58
Tuturor ne sunt cunoascute ciupercile, în rețete de tot felul, de la simple la ușoare, cu toții am gătit măcar o singură dată ciuperci.
Tuturor ne sunt cunoascute ciupercile, în rețete de tot felul, de la simple la ușoare, cu toții am gătit măcar o singură dată ciuperci. Dar care e cel mai bun tip de ciuperci și cum le putem pune în valoarea la adevăratul lor gust?
Ciuperci Pleurotus la cuptor
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus
2 buc căței de usturoi
1 lg ulei de floarea soarelui
50 ml apă filtrată
3 lg sos de soia (sos de soia dark)
Mod de preparare:
1.Spalati si curatati ciupercile, apoi taiati-le bucatele sau fasii.
2.Preincalziti cuptorul la treapta 5 (200C).
3.Intr-o tava adaugati ciupercile, usturoiul, uleiul si sosul de soia. Amestecati compozitia si va recomand sa o lasati la marinat macar un sfert de ora inainte.
4.Coaceti 40 de minute (amestecati ciupercile la jumatatea timpului)
Dacă nu aveți sau nu găsiți sos de soya dark amestecați-l pe cel normal cu patina făină.
Ceea ce este de reținut la aceste ciuperci este că sunt foarte slab calorice, conținând 33kcal pe 100 de g.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Tăiței japonezi cu sos chilli dulce, tofu și legume Supă cremă de cartof dulce, păstârnac și smântână