Budinca de ciocolata cu cirese
Publicat pe 19.12.2012 la 12:42 Actualizat pe 19.12.2012 la 12:47
Ciresele dulci si ciocolata sunt combinatia ideala.
Ingrediente:
3 linguri faina
3 linguri amidon de porumb
¼ masura zahar
¼ masura indulcitor de stevia
putina sare
3 masuri lapte cu 1% grasime
57 de grame ciocolata semi-dulce
1 ou mare
2 lingurite vanilie
2 masuri cirese proaspete sau inghetate
Mod de preparare:
- Intr-un recipient mediu se amesteca faina cu amidonul, zaharul, stevia si sarea.
- Adauga laptele si amesteca pana se incorporeaza, la foc mediu, amestecand din cand in cand.
- Adauga jumatate din ciocolata si mai lasa la fiert 2 minute sau pana cand budinca se ingroasa.
- Intr-un bol mic bate oul si adauga ¾ masura din budinca fierbinte, apoi adauga amestecul din nou in cratita si mai tine pe foc 1 minut.
- Ia de pe foc si adauga vanilia.
- Pune budinca intr-ul bol si acoper-o cu folie alimentara direct pe suprafata, astfel incat sa nu prinda crusta.
- Las-o sa se raceasca la temperatura camerei si apoi baga la frigider pentru 30 de minute.
- Adauga totul, inclusiv ciresele, cu exceptia a 4 linguri de ciocolata.
- Pune budinca in cupe individuale si orneaza cu ciocolata rasa.