Cele mai sanatoase mic dejunuri din lume

Publicat pe 29.05.2013 la 14:46 Actualizat pe 29.05.2013 la 15:51

Reteta unui mic dejun pare simpla: cereale, lapte, oua, ceai sau cafea. In realitate insa, fiecare cultura are propria ei formula pentru a-ti incepe ziua cu o masa sanatoasa care sa iti dea energia de care ai nevoie pe durata intregii zile.

1. Turcia

Turcii se asigura ca prima masa a zilei este plina de fibre, antioxidanti si vitamine de la castraveti proaspeti si rosii si grasimi mononesaturate din masline. Acestea ajuta la scaderea nivelului colesterolului si mai ales, a celui "rau". Astfel, poti reduce semnificativ riscul bolilor de inima. Completeaza masa cu branza de oaie bogata in proteine si oua fierte.

2. Islanda

Hafragrautur este un porridge traditional din ovaz, facut cu apa sau lapte si cu toppinguri de fructe si nuci. Ovazul este o grana bogata infibre si ajuta la prevenirea nivelelor mari de colesterol, regleaza cantitatea de zahar din sange si ajuta la digestie.
Tot la micul dejun se mai serveste si Lysi (uleiul de peste islandez), bogat in acizi omega 3, esentiali pentru dezvoltarea celulelor.

3. Japonia

Japonezii sunt faimosi pentru sanatatea lor de fier si silueta frumoasa. In parte, acestea se datoreaza micului dejun sanatos pe care il servesc: supa miso, legume murate, alge, tofu, salata si peste crud. Gratie acizilor omega 3 din peste si alge, fibrelor din legumelor murate si proteinelor din tofu, aceasta masa acopera toate nevoile nutritionale ale corpului.

4. Egipt: fūl medames

Fūl medames este cel mai intalnit tip de mancare pe strada in Egipt. Masa este compusa dintr-un bol plin de leguminoase, naut si linte, servit cu o portie mare de legume murate si arugula.

5. Syrniki, Rusia

Spre deosebire de clatitele americanele, cele rusesti au ca baza un produs slab proteic: branza cottage. In plus, desi unele familii le prajesc, majoritatea rusilor prefera sa coaca aluatul. Deasupra se pun fructe bogate in vitamine si se evita siropurile.

6. Brazilia

Brazilienii profita de alimentele pe care le au la indemana. De cele mai multe ori, ei servesc cateva bucati de papaya dimineata, fructul fiind bogat in vitamine de A si C. Desigur, cafeaua e nelipsita. Cei care nu au probleme cu silueta vor opta de multe ori la paine frantuzeasca cu margarina.

foto: Carey Jones, saveur.com, huffingtonpost.com

În articolul

Cele mai sanatoase mic dejunuri din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea: „Ce femeie frumoasă!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x