Cheat day-ul de Vineri: Tort Snickers
Publicat pe 26.02.2021 la 08:34 Actualizat pe 26.02.2021 la 10:02
Pentru că e vineri și toată sătămâna ai încercat rețetele sănătoase și pline de vitamine ale celor de la Veg LifeStyle, azi ai parte de un mic răsfăț, un cheat day cum se cuvine.
Pentru că e vineri și toată sătămâna ai încercat rețetele sănătoase și pline de vitamine ale celor de la Veg LifeStyle, azi ai parte de un mic răsfăț, un cheat day cum se cuvine. Ce zici de o rețetă în care s-au combinat texturi diferite, arome deosebite și explozii de ciocolată și caramel?
Tort Snickers
Pentru 12-14 porții
Timp de preparare: 60 min
Ingrediente- Blat
-250g migdale (făcute făină grunjoasă la blender sau puteți cumpăra direct făină de migdale)
-100g curmale (date la blender până devin pastă)
-25g cacao pudră
-25ml apă
-25g ulei de cocos (la temperatura camerei)
Se amestecă toate ingredientele foarte bine până se obține un blat lipicios și se ține la congelator până se întărește (între timp puteți pregăti caramelul și crema).
Ingrediente- Caramel
-200g curmale
-100ml apă caldă
-50g unt de arahide
-10g ulei cocos
Toate ingredientele se dau la blender până se obține o pastă fină, iar compoziția se așează peste blat și se pune iar la congelator.
Ingrediente- Cremă
-400g caju
-250ml apă
-50ml sirop de arțar sau de agave
-25g ulei cocos
-25g cacao
Toate ingredientele se dau la blender până se obține o pastă cremoasă și se așează peste restul compoziției din congelator. Se lasă întreg tortul la congelator o oră, apoi se păstrează în frigider.
Enjoy your cheat day cu cei de la Veg Lifesyle!
Citește și: Cheesecake cu gem de căpșuni și blat de biscuiți Tort cu cremă de caju, cocos și portocale