Chec cu banane, ciocolată și nuci
Publicat pe 20.08.2020 la 08:28 Actualizat pe 20.08.2020 la 08:34
Dacă ești un adevărat pofticios și dulciurile îți sunt cel mai mare viciu, am găsit soluția perfectă pentru tine.
Dacă ești un adevărat pofticios și dulciurile îți sunt cel mai mare viciu, am găsit soluția perfectă pentru tine. Checul cu banane, ciocolată și nuci este o alegere foarte înțeleaptă de dulce sănătos și ușor de pregătit. Uită de dulciurile din comerț pentru un chef pufos, sănătos și plin de arome.
Ingredinte pentru chec:
-250g făină albă
-350g banane (cântarite după ce au fost decojite)
-40ml ulei de floarea soarelui
-1 plic de praf de copt
-5g bicarbonat de sodiu
-1/2 lgt de rom ( nu e musai să puneți, însă dă un gust aparte checului)
-un vârf de sare
-1 plic de zahăr vanilat bourbon
-80 ml lapte vegetal de alune de pădure
-30g nuci
-30g ciocolată neagră ( tăiată în bucățele mici)
-50g zahăr de cocos sau zahăr alb
-1 lgt coajă de portocală
pentru decor: nuci și ciocolată
Mod de preparare
Pentru început, într-un bol, pasați bananele cu furculița până ce obțineți o pastă cremoasă.
In alt bol mai încăpător, amestecați cu un tel făina, praful de copt, bicarbonatul, zahărul și coaja de portocală. Adăugați apoi bananele pisate și treptat laptele vegetal și amestecați până ce obțineți o consistență omogenă.
Turnați apoi în compoziție nucil și ciocolata.
Pregătiți o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt pe care o ungeți cu puțin ulei. În cuptorul preîncălzit la 180C, treapta 4, coaceți checul pentru aproximativ 45 de minute. Abia după 30-35 de minute faceți testul scobitorii și mai lăsați apoi încă 10 minute la copt.
Poftă bună!
Sursă: Veg Lifestyle
Citește și: Hummus cu bețe de legume - O cină ușoară