Chiftele cu linte roșie, legume și cartofi la cuptor
Publicat pe 27.08.2020 la 08:05 Actualizat pe 27.08.2020 la 08:15
Un prânz sățios, dar cu ingrediente sănătoase te ajută să îți continui ziua și să te apropii cu pași repede de weekend.
Un prânz sățios, dar cu ingrediente sănătoase te ajută să îți continui ziua și să te apropii cu pași repede de weekend. O porție de chiftele din legume și cartofi fragezi la cuptor se vor transforma rapid în mâncarea preferată a celor dragi.
Chiftele cu linte roșie, legume și cartofi la cuptor
Ingrediente
-200 g linte roșie fiartă în prealabil 15-10 de minute
-60 g fulgi de ovăz dați prin râșnița de cafea
-1 ardei kapia
-150 g ciuperci albe
-1 ceapa roșie
-2 linguri ulei de susan
-sare, piper după gust
-1/2 lg curry pudră
-2 căței de usturoi
-1 legătură de mărar proaspăt
Mod de preparare
Se lasă la răcit lintea fiartă și între timp se mărunțesc la chopper restul legumelor (ciuperci, ardei kapia, ceapă roșie), dar nu foarte mărunt, pentru a reuși să dai o textură chiftelelor atunci când le amesteci cu lintea.
Într-o tigaie încinsă în care ai pus 1 lingură de ulei de susan călește legumele mărunțite, iar apoi adăugați usturoiul tocat. După ce se călesc, se amestecă într-un castron cu lintea roșie, fulgii de ovăz mărunțiți, mărarul tocat și condimentele.
Înainte de a forma chiftelele, poți lăsa compoziția la frigider pentru 20 minute. Între timp, preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Chiftele se coc pentru aproximativ 30 minute, câte 15 minute pe fiecare parte. Acestea se servesc cu cartofi copți.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Tocăniță cu vinete – Un prânz rapid Salată caldă cu penne, legume și sos de usturoi copt