Negrese raw cu fistic, goji și cremă de ciocolată
Publicat pe 13.10.2020 la 13:05 Actualizat pe 13.10.2020 la 13:07
Cu toții iubim dulciurile, dar niciunul dintre noi nu e foarte confortabil cu efectul zahărului în exces asupra noastră. Motiv pentru care rețeta de astăzi oferă o alternativă sănătoasă pentru toți împătimiții dulciurilor.
Ingrediente
-150g curmale (de preferat să le hidratați câteva ore înainte)
-70g nuci românești
-70g nuci braziliene (opțional)
-40g fistic decojit
-100g făină de cocos
-1 lg semințe de chia
-3 lg de cacao raw
-1 lg ulei de cocos topit
-1 lgt extract de vanilie
-40g goji
-2,3 lg de apă filtrate
Mod de preparare
Începeți prin a procesa la un robot de bucătărie nucile. După ce ați procesat bine nucile adăugați uleiul de cocos topit, făina de cocos, extractul de vanilie, semințele de chia și apa dacă este nevoie. Într-o tavă de dimensiuni mai mici, tapetați cu puțină hârtie de copt și turnați compoziția și presați-o foarte bine! Țineți la congelator până ce se întărește destul de bine, în jur de 30 de minute. Pentru crema de ciocolată, puteți topi o ciocolată neagră sau puteți face voi în casă după rețeta următoare:
-unt de cacao, cacao liquor raw, îndulcitor natural (agave, orez brun, artar), cacao pudră raw.
Poftă bună!
Citește și: Supă cremă de linte roșie cu cartofi și smântână Spaghete integrale cu sos alb, capere, ciuperci și broccoli