O gustoasă rețetă de orez iute Chinezesc
Publicat pe 15.10.2020 la 14:27 Actualizat pe 15.10.2020 la 14:31
Dacă ești un împătimit al mâncării picate, această rețetă este perfectă pentru tine. Bucătăria chinezească a devenit populară în întreaga lume, motiv pentru care restaurantele introduc măcar un preparat derivat din această gastronomie. De asemenea, China este cel mai mare exportator de orez din întreaga lume.
Orez iute chinezesc
Ingrediente:
-150g orez brun fiert 20-25 de minute
-100g ciuperci champgnion
-100g mazăre congelată
-1 ardei kapia
-1 ardei gras verde
-1 usturoi
-50g porumb congelat
-1 morcov mediu
-1/2 ardei chilli sau jalapeno (puteți folosi și uscat)
-1/2 lgt ghimbir proaspăt răzuit
-1 lg ulei de susan (opțional)
-2 lg sos de soia
Mod de preparare:
Într-o tigaie adâncă încinsă cu puțin ulei căliți ciupercile, ardeiul kapia, ardeiul verde, morcovii, mazărea și porumbul până ce devin rumenit, aproximativ 10-15 minute la foc mediu.
După ce legumele sunt bine rumenite adăugați ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, uleiul de susan. Puteți adăuga extra sos de soia în funcție de preferințe.
Adăugați orezul fiert și amestecați totul foarte bine. Aroma vă va cuceri cu siguranța!
Poftă bună!
Citește și: Negrese raw cu fistic, goji și cremă de ciocolată Supă cremă de linte roșie cu cartofi și smântână