Cornulețe umplute cu cremă de ciocolată
Publicat pe 11.09.2020 la 08:35 Actualizat pe 11.09.2020 la 08:46
Pofta de dulce poate fi potolită foarte rapid cu niște cornulețe făcute în casă, fragede și delicioase.
Pofta de dulce poate fi potolită foarte rapid cu niște cornulețe făcute în casă, fragede și delicioase. Și cum cei mici iubesc ciocolata, sigur aceste cornulețe vor deveni preferatele lor. Iată o rețetă de cornulețe savuroase.
Cornulețe umplute cu cremă de ciocolată
Ingrediente
-1 pahar de ulei de floarea soarelui(200 ml.)
-1/2 pahar de bors (100 ml.)
-25g. drojdie proaspătă
-500g. făină albă
-1/4 lgt sare
-1 lgt. zahăr( pentru a amesteca cu drojdie)
-ciocolată neagră topită (sau gem, în loc de ciocolată)
-coaja rasă de la o portocală mica
Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu zahărul până ce devine lichidă și se presare deasupra puțină făină. Acest amestec se lasă la dospit câteva minute, la cald. Într-un bol, se amestecă făina, drojdia, sarea, coaja de portocală, uleiul și borșul până ce obții o coca. Dacă e prea lipicioasă, mai adaugă făină.
Lasă compoziția la frigider pentru 10 minute, timp în care preîncălzești cuptorul la 180 grade. Apoi întinde foaia și taie triunghiuri pe care le umpli cu ciocolată sau gem. Rulează fiecare triunghi de la bază spre mijloc. Acestea se coc în cuptor timp de 15-20 minute, până ce se rumenesc. După ce se răcesc, poți presăra zahăr pudră deasupra.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Tartă cu lămâie și fructe - Un desert răcoros Gyros cu jackfruit și ciuperci brune