Cum asociem corect mâncarea cu vinul. Reguli de aur pentru o masă de excepție

Publicat pe 12.03.2016 la 23:15 Actualizat pe 12.03.2016 la 23:31

Un pahar de vin face întodeauna casă bună cu mâncarea, însă, pentru a avea parte de combinația ideală, trebuie să avem grijă la asocierea pe care o facem. Așadar, specialiștii ne atrag atențiecu privire la vinul pe care îl consumăm în funcție de sortimentele culinare alese.

Un pahar de vin face întodeauna casă bună cu mâncarea, însă, pentru a avea parte de combinația ideală, trebuie să avem grijă la asocierea pe care o facem. Așadar, specialiștii ne atrag atenția cu privire la vinul pe care îl consumăm și la sortimentele culinare alese.


Degustătorii autorizaţi reconfirmă faptul că este necesar ca personalităţile vinului şi ale mâncării să se completeze reciproc. “Doar aşa îşi pot evidenţia calităţile. O asociere reuşită trebuie să se bazeze pe echilibrul dintre cele două”, spune Livia Gîrboiu, degustător autorizat de vinuri.

Două dintre marile greşeli pe care le facem atunci când vorbim despre alegerea vinului la masă este cel roşu dulce în combinaţie cu o friptură de porc sau atunci când mâncarea acrişoară este asociată cu un vin nu foarte acid.

În ambele cazuri, va părea că vinul are un gust plat. Astfel, e de preferat asortarea unui vin acid cu o mâncare mai acidă sau a unui vin dulce cu o mâncare dulce.

"De multe ori se face o eroare şi, la o carne la grătar, se adaugă un vin dulce, ceea ce este total greşit. Vinul dulce este preferat în special atunci când vorbim de deseturi". Spre exemplu, atunci când alegem mâncăruri mai acide, aşa cum sunt scoicile, homarii, peştele sau salatele amărui, specialiştii ne recomandă vinuri proaspate, uşoare, fără a fi influenţate de lemn.

Atunci când alegem mâncăruri mai puţin sărate asocierea cu vin poate fi mult mai uşoară. În această categorie putem include carnea de vită sau pui, tocăniţele sau grătarele.

„Trebuie acordata o mare atentie selectarii vinului care sa acompanieze masa. De cele mai multe ori cheia succesului constă într-o combinaţie de cel puţin 3 sortimente diferite de vin. În deschidere recomand un spumant brut. Un alt vin foarte versatil care reuşeşte cu succes sa împace cele mai exigente gusturi este un roze sec de foarte bună calitate. El merge asociat atât cu preparate uşoare, dar poate susţine si o friptură consistentă”.

În articolul

Cum asociem corect mâncarea cu vinul. Reguli de aur pentru o masă de excepție

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x