De ce avem nevoie de oua?
Publicat pe 14.08.2010 la 17:28 Actualizat pe 15.08.2010 la 01:57
Amino-acizii din oua se transforma in fibra si masa musculara, fiind cel mai recomandat produs cand vine vorba de proteine. In plus, acestea contin si alte 13 vitamine benefice organismului uman.
Studii recente au aratat ca persoanele care consuma oua la micul dejun ard mult mai repede caloriile pe timpul zilei. Asta pentru ca 75% din grasimile care se gasesc in oua sunt nesaturate, adica de tip sanatos.
Cum sa nu te saturi de oua:
1. Azvarlite. Da, exact, azvarlite. Pune in tigaie, intr-o lingurita de ulei, ardei rosu tocat marunt si putin marar, peste care "azvarle" ouale si amesteca-le pana se fac. In loc de sare, foloseste sos de soia.
2. Impachetate. Ai auzit de shaorma din omleta? Ei bine, prepara o omleta ideala, groasa cam de 1,5 cm si umple-o cu branza rasa, rosi tocate marunt, varza, castraveti si un pic de sos de susan. Delicios!
3. Fierte. Clasic, sanatos si gustos. Sunt recomandate alaturi de bacon afumat si mustar.
4. Ochiuri. Da, dar in apa. Vor iesi la fel de gustoase si vor avea un pic din consistenta oului fiert. Pot fi consumate cu branza si salata de legume proaspete.
Daca nici asa nu te-am convins, afla ca ouale contin jumatate din doza recomandata de colina pe care omul trebuie sa o consume in fiecare zi. Aceasta are rolul de a trimite mesaje spre creier, care poate stoca mult mai multe informatii.
Foto: www.chiaraconsiglia.it