Deserturile copilariei: Lapte de pasare (II)

Publicat pe 17.01.2013 la 13:28 Actualizat pe 23.01.2013 la 12:19

Lapte de pasare

Dupa reteta cu paste si pesmet, ne-am amintit de inca unul din deserturile pe care il primeam de la bunica: Lapte de pasare.

Servit rece, dupa cateva ore in care a stat la frigider, desertul este unul usor si foarte aromat

Ingrediente:

un litru de lapte
4 oua
200 g zahar
o lingura de faina
o esenta de vanilie
1/4 coaja rasa de lamaie
1/4 coaja rasa de portocala

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer sau tel, se bat albusurile spuma tare

Intr-o cratita care nu lipeste sau intr-un ceaun se pune laptele la fiert. Cand incepe sa fiarba se ia cate o lingura cu albus si se pune in lapte. Se fierbe pe fiecare parte 1-2 minute si apoi se scoate usor pe un platou.

Dupa ce tot albusul a fost fiert, laptelese adauga incet peste galbenusurile frecate cu zaharul si faina si coaja de citrice si apoi toata compozitia se transfera iarasi pe flacara. Cand incepe sa se lege compozitia se inchide focul si se toarna in formele in care urmeaza sa fie servite.

Se aseaza peste crema cate un bulgare de albus si se serveste dupa cateva ore de refrigerare.

Sursa foto: www.easterneuropeancuisine.com

În articolul Deserturile copilariei: Lapte de pasare (II):
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2025. Vărsătorii vor mai multe de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2025. Vărsătorii vor mai multe de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Fructul exotic, vedetă în România: vânzările au crescut cu peste 170%, iar fermierii îl cultivă deja intens
observatornews.ro
Fructul exotic, vedetă în România: vânzările au crescut cu peste 170%, iar fermierii îl cultivă deja intens
Ioana Țiriac, fiica miliardarului Ion Țiriac, apariție răvășitoare. A impresionat-o chiar și pe Simona Halep
a1.ro
Ioana Țiriac, fiica miliardarului Ion Țiriac, apariție răvășitoare. A impresionat-o chiar și pe Simona Halep
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
HelloTaste.ro
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Catine
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
useit.ro
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este “extraordinar de inteligent”
as.ro
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este “extraordinar de inteligent”
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
MediCOOL
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Încă un caz de otrăvire în Turcia! O tânără luptă acum pentru viață, după ce a băut o cafea într-un local din Istanbul
Spynews
Încă un caz de otrăvire în Turcia! O tânără luptă acum pentru viață, după ce a băut o cafea într-un local din Istanbul
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
DeParinti
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
MediCOOL
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
HelloTaste
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
close
x