Deserturile copilariei: Lapte de pasare (II)
Publicat pe 17.01.2013 la 13:28 Actualizat pe 23.01.2013 la 12:19
Dupa reteta cu paste si pesmet, ne-am amintit de inca unul din deserturile pe care il primeam de la bunica: Lapte de pasare.
Servit rece, dupa cateva ore in care a stat la frigider, desertul este unul usor si foarte aromat
Ingrediente:
un litru de lapte
4 oua
200 g zahar
o lingura de faina
o esenta de vanilie
1/4 coaja rasa de lamaie
1/4 coaja rasa de portocala
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer sau tel, se bat albusurile spuma tare
Intr-o cratita care nu lipeste sau intr-un ceaun se pune laptele la fiert. Cand incepe sa fiarba se ia cate o lingura cu albus si se pune in lapte. Se fierbe pe fiecare parte 1-2 minute si apoi se scoate usor pe un platou.
Dupa ce tot albusul a fost fiert, laptelese adauga incet peste galbenusurile frecate cu zaharul si faina si coaja de citrice si apoi toata compozitia se transfera iarasi pe flacara. Cand incepe sa se lege compozitia se inchide focul si se toarna in formele in care urmeaza sa fie servite.
Se aseaza peste crema cate un bulgare de albus si se serveste dupa cateva ore de refrigerare.
Sursa foto: www.easterneuropeancuisine.com