Fajitas cu jackfruit și legume – Când vrei să încerci ceva nou
Publicat pe 07.09.2020 la 08:23 Actualizat pe 07.09.2020 la 08:29
Dacă îți place mâncarea mexicană, sigur vei vrea să încerci rețeta asta, iar dacă îți dorești să renunți la consumul de carne, cu siguranță ai un motiv în plus să transformi această rețetă în preferata familie tale.
Dacă îți place mâncarea mexicană, sigur vei vrea să încerci rețeta asta, iar dacă îți dorești să renunți la consumul de carne, cu siguranță ai un motiv în plus să transformi această rețetă în preferata familie tale.
Jackfruit poate înlocui carnea de pui pe care o găsești de fel în fajitas. Jackfruit este cel mai mare fruct care crește într-un copac, unul veșnic verde, care face parte din familia duzilor. Acesta este singurul fruct care poate fi mâncat atât copt, cât și necopt, atât în stare crudă, cât și gătit. Poți găsi acest fruct în supermarketuri, dar niciodată întreg pentru că un astfel de fruct poate ajunge la 45-50 kg. Caută-l la raftul de produse vegane și cu siguranță vei fi încântată.
Fajitas cu jackfruit și legume
Ingrediente
-
200 g jackfruit natur
-
1/2 ardei verde
-
1/2 ardei roșu
-
1/2 ardei galben
-
2 buc usturoi
-
2 morcovi
-
1 ceapă roșie
-
2 cartofi
-
paprika, piper, bulion, sare, sos barbeque (pentru marinat jackfruit)
-
1 lg ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Mai întâi jackfruit-ul trebuie să stea la marinat în condimentele mai sus menționate pentru 30 minute. Între timp, taie legumele feliuțe și călăștele în tigaia încinsă cu 1 lg de ulei pentru 10 minute, la foc mediu. Spre final, adaugă și jackfruit-ul și usturoiul. Poți servi fajitas frumos împăturite ca un wrap, cu tortilla sau chiar simple.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Brioșe coapte din cartofi și ceapă roșie Cele mai bune ciuperci Pleurotus- Rețetă simplă la cuptor