Lasagna cu sos lentilgnesse
Publicat pe 14.09.2020 la 08:40 Actualizat pe 14.09.2020 la 08:47
Este începutul săptămânii și începuturile noi, cer lucruri noi. Ce ar fi să ieși puțin din cotidian astăzi, din obișnuit și să încerci ceva nou.
Este începutul săptămânii și începuturile noi, cer lucruri noi. Ce ar fi să ieși puțin din cotidian astăzi, din obișnuit și să încerci ceva nou. Cu siguranță ai mai auzit de acest preparat, dar nu te-ai încumetat niciodată să-l gătești. Rețeta de astăzi ne trimite direct pe meleaguri latine, în Mexic mai exact. Încercă cea mai bună rețetă de lasagna!
Ingrediente:
Sos lentilgnesse
-150 g linte roșie
-300 g ciuperci champgnion
-100 g spanac proaspăt sau congelat
-2 căței usturoi
-250 g sos de roșii
-20 g sos de ardei iute(optional)
-1 lg paprika afumată
-sare si piper după gust
-1 lgt ulei măsline
-1 lg mărar uscat sau mărar fresh tocat
-50g tofu afumat răzuit pentru ornamentarea lasagnei
Mod de preparare:
1. Puneți la fiert lintea roșie aproximativ 7-8 minute. Între timp, căliți ciupercile 10 minute în tigaia cu ulei încins.
2. Când lintea este gata o strecurați și o lăsați deoparte 5 minute. Adăugați peste ciupercile călite spanacul tocat și apoi lintea roșie. Amestecați foarte bine și turnați sosul de roșii, condimentele și usturoiul la sfârșit. O să obțineți o pastă consistentă cu un miros excepțional.
3. În cuptorul preîncălzit la treapta 4- 180C, adăugați foile de lasagna umplute cu compoziția de mai sus. Compoziția rămasă după umplerea foilor o turnați pe deasupra lasagnei și lăsați totul 30-40 minute. Tofu afumat răzuit îl presărați în ultimele 10 minute de coacere.
Poftă bună!
Sursă: veg lifestyle
Citește și: Cornulețe umplute cu cremă de ciocolată Tartă cu lămâie și fructe - Un desert răcoros