O delicatesă de sezon ce ți se topește în gură! Cum prepari slănina în saramură
Publicat pe 22.11.2017 la 13:26 Actualizat pe 22.11.2017 la 13:32
Cea mai buna reteta!
Slănina de porc este un aliment plin de grăsime, însă consumată în cantităţi mici, este foarte benefică pentru organismul nostru.
Are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.
Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios, scrie bucatarul.tv.
INGREDIENTE:
500 g de slănină proaspătă
1.5 I de apă
200 g de sare
3 frunze de dafin
13 boabe de piper negru
3 căţei de usturoi
5 g de piper roşu măcinat
MOD DE PREPARARE:
1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.
2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).
3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.
4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.
5. După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit.